Főoldal > EGÉSZSÉG > Ez az 5 legrosszabb reggeli szokás

Ez az 5 legrosszabb reggeli szokás

ébredésedzésegészségfehérjebevitelkávé
0

Írta:

Neked is megvan a kialakult reggeli menetrended? Gyakran érzed azt, hogy bal lábbal keltél fel? A szokásaink segítenek, hogy gördülékenyebben induljon a reggel, azonban sajnos rögtön el is rontják az egész napunkat.

Most eláruljuk, mi az az 5 leggyakoribb hiba, amit a legtöbben elkövetünk ébredés után. Kerüld el tudatosan őket, hogy jobban és boldogabban induljanak a napjaid.

1. Rögtön a munkahelyi e-maileket olvasod

A rengeteg beérkező feladat és teendő pánik üzemmódba kapcsol, mielőtt még igazán felébrednél. Nagyon káros így kezdeni a nap első perceit, hiszen rögtön negatív hatás ér minket. Ugyanakkor kábán képtelenek vagyunk átlátni a helyzetet, így a megoldás is sokkal bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen valójában. Ha mégis muszáj átnézned a beérkező leveleket, mielőtt bemész a munkahelyedre, akkor se tedd rögtön ébredés után. A pszichológusok szerint, ha kijelölsz egy időpontot, amikor már teljesen felébredtél, rengeteg stressztől kímél meg, szemben a rögtön ébredés utáni olvasással vagy a napi 24 órás állandó készenléttel.

2. Kávézás közben a híreket böngészed

A legtöbben a reggeli kávé mellett futjuk át a nap legfontosabb történéseit, azonban sajnos ezek legtöbbször bűntényekről, háborúról, gazdasági nehézségekről, gyűlölködésről szólnak. A negatív hírek hatással vannak a hangulatunkra, így nagy esély van rá, hogy dühösen vagy épp lehangoltan kezdjük a napot. Hallgass inkább zenét, vagy csak élvezd ki a néhány percnyi csendet.

3. A reggeli arctisztításon spórolsz időt

Azt hiszed a reggeli arctisztítás felesleges lépés, hiszen este már leszedted a sminket? Az éjszakai izzadás és a faggyúképződés indokolttá teszi a reggeli tisztítást is, különösen a zsíros és a kevert bőrtípusúak számára. A legjobb, ha micellás vizet használsz, mielőtt felteszed az alapozód.

reggelirossz2.jpg ()

4. Az edzést kizárólag estére tervezed

Lehet, hogy evvel hitegeted magad, de tény, hogy az esti edzéseket hajlamosabbak vagyunk elhagyni, mint a reggelit. A munkaidőn jóval túlnyúló meetingek és a barátokkal való találkozás gyakran elveszi az időt az esti testmozgástól. Ráadásul este már fáradtabb is vagy, mint ébredés után. Indítsd hát a napot egy kis futással vagy ugorj be az edzőterembe még munkaidő előtt!

5. Kihagyod a reggelit, vagy útközben eszel

A reggeli étkezést hagyjuk el a legtöbben, pedig kulcsszerepet játszik az optimális anyacsere működésben és az elhízás megelőzésében. Nehezen, de megtanultad, hogy nem jó kihagyni a nap első étkezését, ám épp csak bekapsz valamit az útban eső pékségből? Nem túl jó megoldás a gyorsan elfogyasztott és szénhidrátban gazdag étkezés sem, ugyanis egész napra garantálja az éhségérzetet és a gyorséttermek utáni sóvárgást. A fehérjében gazdag reggeli a legjobb választás. Fogyassz legalább 20 grammnyi fehérjét tartalmazó táplálékot, például készíts omlettet 2 egész tojásból és 2 fehérjéből. 

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X