Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezek a szokások durván öregítenek

Ezek a szokások durván öregítenek

életmódfiatalságöregedésszokás
0

Írta:

Téved, aki azt gondolja, hogy az öregedés folyamata nem befolyásolható. Egy kis odafigyeléssel éveket, akár évtizedeket is letagadhat a korából az, aki változtat egy-két rossz szokásán.

1. Stressz

Az egyik leggyilkosabb és egyben legöregítőbb szokás, ha valaki állandóan stresszel. Teljesen kizárni minden stresszfaktort nem lehet, és nem is kell, hiszen egyfajta löketet is adhat mindennapjainkhoz, de a túlzott idegeskedést, aggódást, agyalást nem csak egészséged, de a bőröd is bánhatja. Dolgozz ezen, ismerd fel azokat a dolgokat, amiken felesleges rágódni, hiszen úgysem tudsz rajta változtatni, vagy lépj ki egy adott szituációból, ha megteheted. A maradék feszültséget pedig vezesd le a kedvenc hobbiddal: sportolj, olvass vagy kirándulj sokat.

2. Helytelen táplálkozás

„Az vagy, amit megeszel” – hangzik az elcsépeltnek tűnő, mégis hatalmas igazságot rejtő mondás. Nem csak a cukor-, fehér liszt- és tejtermékmentes étrend követését hálálja meg a külsőd, de az organikus táplálkozás is csak hasznodra válhat, szépséged konzerválását illetően. Minél kevesebb adalékot, színezéket, tartósítószert juttatunk a szervezetünkbe, annál egészségesebbek, fittebbek és hamvasabbak maradunk.

3. Mozgáshiány

A mozgáshiány nem csak elhízáshoz, különböző betegségekhez vezethet, de éveid száma is többnek tűnhet valódi korodnál, ha nem sportolsz rendszeresen. Nem kell feltétlenül futni és edzőterembe járni, a lényeg, hogy találd meg azt a mozgásformát, ami kikapcsol, feltölt és örömet okoz. Ez lehet úszás, jóga, pilates, akár túrázás is. Sokkal fiatalosabbak, energikusabbak (mind szellemileg, mind fizikailag) azok az emberek, akik nemet mondanak az állandó henyélésre, és az aktív kikapcsolódásban hisznek.

4. Kialvatlanság

Aki nem tölt napi 7-8 órát alvással, annak bőre is sokkal gyorsabban lesz ráncos, mint annak, aki eleget pihen éjszakánként. A sejtek nem tudnak megújulni, ha keveset alszol, a bioritmusod pedig teljesen a feje tetejére állt. Elég, ha a szemed alatti karikákra gondolsz, amelyek a rövid éjszakák után kúsznak a bőrödre – ez máris elég motivációt ad arra nézve, hogy miért nem szabad az alváson spórolni.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X