Főoldal > EGÉSZSÉG > Válj nővé, könnyedén (x)

Válj nővé, könnyedén (x)

menzesz
0

Írta:

Néhány csepp vér a fehérneműn jelzi a lányok számára, hogy testük belépett a nővé érés szakaszába. A menstruáció a női nemi szervek ciklikus változásán alapuló folyamat, melyen minden jól funkcionáló, egészséges női szervezet hónapról hónapra átesik. Alkalmanként fájdalmas, néha meg sem érezzük, hatással lehet a hangulatunkra és teljesítményünkre is. Érdemes tehát felkészülten várni, ezeket a napokat.

Egy átlagos ciklus 28 napos, amit az utolsó havi vérzés kezdő napjától számolunk. A menstruáció az első napokban bő vérzéssel jár, a vége felé a vérzés erőssége alábbhagy.Az első napokra az erősebb vérzés, a fájdalmas hasi görcsök, a gyengeség, a rossz közérzet jellemző. A hormonális egyensúly felborulása miatt megnő a bőr faggyútermelése, így az pattanásossá, az arc és a haj is az átlagosnál zsírosabbá válik.
Ha tudjuk mikorra várhatóak ezek a napok, van időnk beszerezni azokat az intimhigiéniás termékeket, amelyekre ebben az időszakban szükségünk lehet. Ma már a fiatalok számára elérhető egy külön termékcsalád, amely a „kis-nagylányok” igényeit tartja szem előtt.

A BELLA FOR TEENS egészségügyi betétek különleges dizájnnal készülnek, ami valljuk be, legalább annyira fontos, mint a megbízhatóság. A Sensitive változat illatmentes, az Energy energizáló egzotikus gyümölcsillattal, a Relax pedig nyugtató zöld tea illattal segít neked a piros betűs napokon. Az intim betétek kivitele légiesen vékony, mindössze 2 mm, Extra Soft puha borítással. A betétek nedvszívó rétege a felvett nedvességet azonnal magába szívja, így a visszanedvesedés kizárt, miközben a kellemetlen szagokat is semlegesíti.

Az utolsó napok kevesebb kellemetlenséggel és persze kevesebb vérzéssel is járnak. Ilyenkor érdemes a betétet is ehhez választani.

Az utolsó napokra, és a mindennapokra a Bella tisztasági betétek között keresd a neked megfelelőt.

A BELLA FOR TEENS tisztasági betétek az igazán fiatal lányoknak és nőknek kínálják a frissesség érzését, minden nap. A kis virágos szélű betétek, bármilyen fazonú fehérneműbe tökéletesen illeszkednek.

Felnőttként már egészen pontosan meg tudjuk állapítani, hogy mikorra várható a következő menzeszünk, de érdemes naptárba feljegyezni, vagy egy erre készült telefonos applikációban vezetni minden hónapban a ciklusunk alakulását.

A menstruációnak rendszeres ciklusokban kell jelentkeznie. Kezdetét és végét minden nőnek érdemes feljegyeznie, hiszen akkor kiszámítható a következő vérzés ideje, ezen felül pedig nőgyógyászod rendelkezésére is állnak majd lényeges adatok. A 22 napnál nem rövidebb és a 34 napnál nem hosszabb ciklusokat tartjuk normálisnak, tehát, ha 21 napnál gyakrabban jelentkezik, vagy, ha a havi vérzés 7 napnál tovább tart, az már rendellenesnek tekinthető, illetőleg az is, ha hirtelen (néhány óra alatt) távozik igen bő vérzés.

Ha ezekkel tisztában vagy, és felkészülten érnek a nehezebb napok, biztosan kényelmesebbé teheted az életed. A Bella termékeit bármilyen apró kis táskában magaddal viheted és elkerülheted a kellemetlen helyzeteket.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X