Főoldal > EGÉSZSÉG > A testalkatot nem befolyásolja a genetika

A testalkatot nem befolyásolja a genetika

fogyásgenetikasúlycsökkentéstáplálkozás
0

Írta:

Ha eddig mindig a „jó öreg” genetikára, vagy az „erősebb csontokra” fogtad azt a pár pluszkilót, sajnos el kell, hogy keserítsünk. A legújabb kutatások szerint ugyanis – a genetika helyett – csak az étrendünk tudja befolyásolni a testalkatunkat és a kilóink számát.

Az amerikai professzorok által közzétett kutatást a Standford Egyetemen végezték 609 túlsúlyos felnőtt bevonásával, akik (a pontos adatok lemérése és a genetikai faktorok figyelembe vétele után) alacsony zsír-, illetve alacsony szénhidráttartalmú étrendet követtek 12 hónapon át.

Az egy éven át tartó analízis során fény derült arra, hogy a megfelelő étrenddel minimum 5-6 kilogrammtól tudnak megszabadulni az elhízott résztvevők – annak ellenére, hogy sokan írásban is kijelentették, hogy soha egyetlen kilót sem fogytak életük során.

Ezt először genetikai faktoroknak tudták be a professzorok, azonban hamar kiderült, hogy az egészséges étkezés minden nemű, életkorú és testalkatú egyénre ugyanolyan hatással van – azaz jelentős fogyást lehet elérni a segítségével.

A forradalmi kísérlet eredményei között azt is közölték a páciensekkel, hogy további fogyásra számíthatnak, ha az elmúlt egy évben követett kevés feldolgozott ételt és sok zöldséget tartalmazó étrendet követik tovább.

Te is átváltanál az egészséges étrendre? Ide kattintva további 10 szuper tippet olvashatsz, hogyan érd el nyárra az álomalakodat!


További cikkeink a témában

aranyér

Aranyér: sokszor ez is elég a javuláshoz

Írta:
tegnap 0

Az aranyér a végbél egyik leggyakoribb betegsége, melyigen sok embert érint. Ez az állapot is tipikus civilizációs betegség. Több terápiás lehetőség is áll az orvosok és a betegek rendelkezésére, melyek lehetnek pusztán életmódbeli változtatások, de akár műtéti beavatkozás is, attól függően, milyen stádiumú aranyérrel állunk szemben.

Kövess Facebook-on!
X