Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezek a világ legrosszabb diétás tippjei

Ezek a világ legrosszabb diétás tippjei

bikiniszezoncukormentesdiéta
0

Írta:

Sok diétás tipp megnehezíti a fogyást, nem pedig segíti. Ha bármely tippet követet a következőkben felsoroltak közül, készülj fel rá, hogy nem hogy fogyni nem fogsz túl hatékonyan, de akár még hízhatsz is.

Összegyűjtöttük a világ legrosszabb fogyókúrás tippjeit: nézd meg őket, és ha egy mód van rá, próbáld meg őket elkerülni.

Nem viszel be zsírt, mert a zsírok fogyasztása kövérebbé tesz

Nem minden zsír egyforma. Néhány közülük valóban káros az egészségre és hízáshoz vezet, de néhány zsírtípusra viszont nagy szüksége van a szervezetednek. Az ilyen  jó zsírok leginkább  olajos halakban, magvakban, avokádóban és növényi olajokban találhatók meg, ezeket nyugodtan fogyaszthatod.

Számolod és lecsökkented a kalóriabevitelt

Valóban jó ötlet azt figyelemmel követni, hogy hány kalóriát viszel be egy nap, de tudd, hogy nagyon nem mindegy, a szükséges és engedélyezett kalóriamennyiséget miből viszed be. Például 100 kalória nem ugyanannyit jelent, ha csokiból viszed be, mint ha gyümölcsből. Az úgynevezett „üres kalóriák” ugyanis minden tápanyag nélküliek – és ezekből lesz az úszógumi.

Elkerülöd a nasit

Ha a tízórait vagy az uzsonnát a chips, cukrok és sütik jelentik neked, akkor valóban jó ötlet elhagyni a köztes étkezéseket. Azt azonban jó, ha tudod, hogy egy kis adag joghurttal, gyümölccsel nyugodtan csillapíthatod 2 étkezés közt az éhséged – ezzel tápanyagot viszel be, és megelőzöd a későbbi túlevést vagy falásrohamokat.

Csak fehérjével akarod megtölteni a hasad

A szervezetednek 3 tápanyagra van szüksége a normál működéshez: szénhidrátra, zsírra és fehérjére. Csak az egyikre koncentrálni a diétád során szörnyű hiba, hiszen a szervezet optimális működéséhez mind a háromra szükség van. Ha csak fehérjét viszel be, megvonod a szervezetedtől az értékes szénhidrátokat, rostokat és antioxidánsokat.

Kerülöd a szénhidrátot

Itt ugyanaz a helyzet, mint a zsírok esetében. A szénhidrát adja az energiát a testednek. Azonban nem mindegy, hogy miből viszed be a szénhidrátot. A teljes kiőrlésű termékek, gyümölcsök és zöldségek jó forrásai a szénhidrátnak, ezeket edd a diétád alatt csoki, édesség, chips és péksütemények helyett.

Kevesebb ételt eszel a szükségesnél

Időről időre előkerül ez a fajta hozzáállás a diétázók körében. Ha ezt a tippet hallod, 4 szó jusson eszedbe: a diéta nem munka. A kevesebb étel le fogja lassítani az anyagcseréd, a tested tartalékolni fog, nem fog sikerülni a fogyás.

Üres gyomorral edzel

Egy tanulmány szerint az üres gyomorra végzett futás, úszás, biciklizés nem ad más eredményt, mint izomvesztést. Az izomvesztés nem jó ötlet annak, aki karcsúbb szeretne lenni, mert a nagyobb izomtömeg több kalóriát képes elégetni, ezzel fokozza az anyagcserét. Ha reggel edzel, figyelj rá, hogy egy pár falat gyümölcsöt vagy zabkását fogyassz el előtte.

Kerülöd a vörös húst

Ez egy igazi klasszikus: a vörös hús rosszat tesz neked. Az nagyjából igaz is, hogy a túl gyakori fogyasztása összefüggésben áll a magas koleszterinszinttel, elhízással. Azonban ne feledkezz meg arról, hogy a vörös hús kiváló fehérjeforrás, amely elengedhetetlen az izomépítéshez. Ezen kívül rengeteg vasat tartalmaz, melynek hiányában a legtöbb nő szenved (főleg menstruáció idején). Így ha nem is minden nap, de nyugodtan ehetsz vörös húst még akkor is, ha diétázol.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X