Főoldal > EGÉSZSÉG > 3 hiba, amit gyakorlatilag minden fogyókúrázó elkövet

3 hiba, amit gyakorlatilag minden fogyókúrázó elkövet

diétaétrendhiba
0

Írta:

Nem célravezető a koplalás, és ugyancsak nem megoldás 0-24 órában edzeni. Mik a legáltalánosabb hibák, amiket szinte minden (kezdő) fogyókúrázó elkövet? Mondjuk!

Vannak olyan tévhitek a fogyókúrákkal kapcsolatban, amit nem árt tisztázni. Tegyünk rendet a fejekben, ami a diétákat illeti.

Ha keményen edzek, mindegy, mit eszem

Szakemberek egyöntetű véleménye, hogy hiába edzünk keményen, akár több órát, ha a maradék időben nem figyelünk egy cseppet sem étkezésünkre. Akár fogyni, akár izmosodni akarunk, a megfelelő étrend legalább 70 százalékban határozza meg a sikert. A csokit, pizzát, chipseket, fehér lisztes és cukros élelmiszereket minden egyes esetben érdemes kerülni, igen akkor is, ha rendszeresen sportolunk.

Pár hét koplalás és eltűnik a zsír

Óriási hiba! A koplalással leadott kilókkal legfeljebb vizet és izmot veszítünk, a zsír megmarad, ráadásul testünk vészüzemmódba kapcsol, és további zsírt kezd raktározni. Megéri? Egyáltalán nem!

Nem, nem kell beköltözni a konditerembe!

A sport mellett nagyon fontos a pihenés és a regeneráció is. Nem kell éjjel-nappal edzeni, elég heti 3×1 óra mozgás, megfelelő alvás és étkezés, ami mellett a siker sem fog elmaradni!

(címlapfotó: unsplash)

via


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X