Főoldal > EGÉSZSÉG > Majdnem 100 kilótól szabadult meg az anya-lánya páros, rajong értük az internet

Majdnem 100 kilótól szabadult meg az anya-lánya páros, rajong értük az internet

egészségfogyás
0

Írta:

Egy 23 éves anyuka szülés után csaknem 45 kilótól szabadult meg, az óriási változás pedig édesanyját is arra ösztökélte, hogy leadja a felesleges kilókat. A két nőn most az egész internet ámul, akkora átalakuláson mentek keresztül.

Miután Hilary Downey 2013-ban életet adott első fiának, azt remélte, hogy a terhesség során felszedett kilók könnyen le fognak olvadni róla. A fiatal nő állítása szerint már a terhesség során is 13 kilónyi túlsúllyal rendelkezett, állapotosan pedig még további 30 kilogrammot szedett fel. Kisfia születése után a nő nem érezte már jól magát a bőrében, állandó fáradékonyságra, kimerültségre és ízületi fájdalmakra panaszkodott, ekkor jött rá arra, hogy saját érdekében változtatnia kell helyzetén.

Második gyermeke 2015-ben született, ekkor a nő már magasságához megfelelő súllyal rendelkezett és elmondásai alapján a várandósság alatt felszedett kilóktól is hamar megszabadult, néhány év alatt több mint 45 kilogrammtól szabadult meg. De vajon hogyan csinálta?

Downey egyáltalán nem volt biztos benne, hogyan kezdjen neki a fogyókúrának.

A nulláról kezdtem. Nem rendelkeztem semmilyen ismerettel vagy háttérrel a táplálkozás terén. Már majdnem befejeztem a pszichológiai diplomámat, így értettem a viselkedésváltoztatáshoz, de a dolgok táplálkozási oldalához nem

– mondta.

A következőket tette:

Elkezdett odafigyelni arra, mit eszik. A szülés után elkezdett járni egy, az anyukák egészségét támogató csoportba, ahol többen is arról számoltak be, hogy diétázás közben elkezdték számolni az elfogyasztott kalóriákat. Hilary hasonlóan elkezdte felírni napi fogyasztását, és hamar rájött, hogy a cukros italok, a gyorséttermi ételek és a kávéízesítő krémek által szinte egyetlen étkezéskor képes bevinni a napi ajánlott kalóriamennyiséget. Az egészségtelen ételeket elkezdte kigazolni napi étrendjéből, és hamar a cukros üdítőket is felváltotta a sima, szénsavmentes víz. A kalóriadús, zsíros és cukros ételeket a zöldségek, a gyümölcsök, az olajos magvak és például a hal fogyasztása váltotta fel, valamint több, magasabb rosttartalmú ételt és teljes kiőrlésű gabonából álló élelmiszert kezdett el enni.

Minden étkezést mért, azt is, hogy mennyi fehérjét, zsírt és szénhidrátot vesz be a napi étkezéseknél.

Soha nem tudtam volna olyan diétát csinálni, ahol egész élelmiszercsoportokat kellett volna kiiktatnom. Ezért egészséges határokat szabtam annak, hogyan csinálom a diétát.

Kicsi, elérhető célokat tűzött ki maga elé mind a táplálkozás, mind a mozgás terén, és lassan a változások egyre nagyobbak lettek. “Ha most ránézek az étrendemre, soha nem gondoltam volna, hogy egyszer majd azokat az ételeket fogom enni, amikkel fogyni akartam, és így fogom magam jól érezni”.

A diéta mellett nem maradhatott el a testmozgás sem. Eleinte csak egy-egy lassú sétát tudott megtenni, miközben a babakocsiban tolta a gyermekét. Ez vezetett a gyorsabb és hosszabb gyalogláshoz, végül pedig a futáshoz. Idővel már 5 kilométereket futott egyben, garázsában pedig erőnléti edzéseket is elkezdett csinálni.

Hilary 111 kilóról 65 kilóra fogyott, sikeres történetének köszönhetően pedig pszichológia diplomája mellé pedig egy táplálkozás szakértői végzettséget is szerzett, de nem ez volt egyetlen sikere.

Hilary édesanyja, Bridget egész életében súlyproblémákkal küzdött, a menopauza alatt pedig még több kilót szedett fel. Állandóan gyorsételeket evett, napi három üveg kólát ivott meg, 12-15 órákat aludt, szinte alig volt energiája, ráadásul magas volt a koleszterinszintje, prdediabéteszes volt és divertikulózis miatt a vastagbeléből is el kellett távolítani 9 centimétert. Tudta, ha nem változtat, az végzetes lehet.

Lánya sikerén felbuzdulva, műtétje után Bridget is elkezdte számolni a kalóriákat, változtatott étrendjén, napi rendszerességgel kezdett el mozogni és sportolni, 5 év alatt pedig 49 kilótól szabadult meg.

Forrás: Today.com


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X