Főoldal > EGÉSZSÉG > Ettől az 5 dologtól puffadhat a hasad

Ettől az 5 dologtól puffadhat a hasad

egészséghaspuffadás
0

Írta:

Nem elég, hogy a hasi puffadás egy nagyon kellemetlen dolog, akár komolyabb egészségügyi okai is lehetnek.

Zavarok a szénhidrátok felszívódásában

A puffadást elsősorban gázok okozzák, amelyeket sokszor a belekben lévő szénhidrátfeldolgozó baktériumok termelnek. Az emésztés során fel nem szívódott szénhidrátok pedig emelhetik ezeknek a gázoknak a mennyiségét. Főleg azok esetében, akik szénhidrátfelszívódási zavarokkal küzdenek.

Gluténérzékenység

Az autoimmun betegség tünetei bármikor jelentezhetnek az ember életében, lehet, hogy már gyerekkorban kialakulnak, de lehet, hogy csak felnőttként jönnek elő. Ezek a tünetek a következők lehetnek: hasmenés, székrekedés, puffadás.

Kontaminált vékonybél szindróma

Ettől a betegségtől túlszaporodnak a vékonybélben a bélbaktériumok. Hasi diszkomfort, puffadás és görcsök alakulhatnak ki, hosszú távon pedig fogyáshoz és csontritkuláshoz vezethet.

IBS

Egyre több embert érint az irritábilisbél-szindróma, ami okozhat többek között hasi görcsöket, hasmenést és puffadást is. Okozója a tartós stressz és egyes élelmiszerek fogyasztása lehet, ezért diétával és életmódváltással enyhíthetünk rajta.

Nőgyógyászati problémák

Bizonyos változások a hormonális működésben is okozhatnak hasi puffadást. Például a menstruáció előtt vagy alatt jelentkezhet feszülés.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X