Főoldal > EGÉSZSÉG > Ez az ital évekkel meghosszabbíthatja az életedet

Ez az ital évekkel meghosszabbíthatja az életedet

egészséghosszú élettea
0

Írta:

Bárki számára elérhető, sokáig eláll, télen pedig különösen jól esik. Ettől a jól ismert finom italtól akár évekkel tovább élhetsz!

Csökkentheti a korai halálozás kockázatát, sőt, akár évekkel meghosszabbíthatja az életet a tea egy nemrég készült átfogó kutatás szerint. A tanulmány elvégzésekor csaknem félmillió 40 és 69 év közötti személy adatait elemezték vér-, vizelet- és nyálminta alapján. A résztvevők 85 százaléka saját bevallása szerint rendszeresen fogyaszt teát, főleg fekete teát. Míg a legtöbben napi 2-5 csészével isznak egy nap, addig a megkérdezettek 19 százalékuk akár napi 6 csészével is képes fogyasztani.

Photo taken in Köln, Germany

 

 

A szakemberek a mért adatokból arra jöttek rá, hogy a teafogyasztók esetében 9-13 százalékkal alacsonyabb volt a bármilyen okból bekövetkező mortalitás kockázata, a teafogyasztók körében pedig sokkal kevesebb volt a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel vagy a stroke-kal összefüggő halálozások száma.

A tea magas antioxidánstartalommal bír, a fekete teában található teaflavin például csökkenti a gyulladást, szabályozza a vérzsírértéket és antimikrobális tulajdonságokkal bír. A kutatók felhívták a figyelmet arra, hogy bár napi két csésze tea nagyon egészséges lehet, mégis érdemes vigyázni a koffeintartalommal: a napi ajánlott fogyasztási mennyiség 400 milligram (ez két csésze teának felel meg), kávé fogyasztásával együtt azonban hamar túl lehet lépni az ajánlott mértéken.

Forrásunk volt. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X