Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 étrend-kiegészítő, ami jobban felpörget, mint a kávé

6 étrend-kiegészítő, ami jobban felpörget, mint a kávé

étrend-kiegészítőtáplálék-kiegészítővitamin
0

Írta:

A cikkben szereplő étrend-kiegészítők segítenek megnövelni az energiádat, élesítik a memóriádat, sőt még a stresszt is enyhítik.

Szeretnél produktívabb lenni? Akkor szinte biztos, hogy jól jönne egy-két hasznos étrend-kiegészítő a szervezeted számára. Szerencsére akad több olyan hétköznapi táplálék-kiegészítő is amikhez, akkor fordulnak az emberek, ha több energiára van szükségük.

1.) B12-vitamin

A B12-vitamin kulcsfontosságú szerepet játszik az agy és a központi idegrendszer működésében, valamint a vérképzés folyamatában, így rendszeres szedése energikusabbá teszi az embert.

2.) Zöld tea kivonat

Az utóbbi időkben nagy népszerűségre tett szert a zöld tea kivonat, hiszen antioxidáns vegyületeket és éberséget fokozó természetes koffeint is tartalmaz. Sőt, még a zsírégetésben is segít.

Close up Green capsules ginkgo biloba, bottle on clay brown plate on a burlap background. Dietary supplements for healthy  brain, memory. Vitamins and minerals for vegans and vegetarians. Superfood

3.) Gingo biloba

A ginkgo bilobát az agy kenőolajának is szokták nevezni. Természetesen nem véletlenül állítják ezt róla, ugyanis több kutatás is bebizonyította, hogy a ginkgo kiváló antioxidáns tulajdonságú, valamint javítja az agyi vérellátást is. Kivonata javítja a szellemi teljesítőképességet és koncentráló készséget.

4.) L-Theanine

A L-Theanine egy aminosav, ami képes oldani a stresszt és enyhíti a szorongást. Ezenfelül segít a koncentrációs problémák leküzdésében, illetve az időskori szellemi frissesség megőrzését is támogatja.

Close up shot with shallow depth field of health supplement oil capsules

5.) Koenzim Q10

A koenzim Q10 segít csökkenteni a fejfájást, antioxidáns hatásának köszönhetően pedig megkönnyíti az agyműködést. Sőt kutatások bizonyítják, hogy a koenzim Q10 segít visszaszorítani az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór progresszióját.

6.) Ashwagandha

Az ashwagandha egy hagyományos gyógynövény, ami többféleképpen is képes segíteni a szervezetet. Csökkentheti a szorongást és a stresszt, segíthet a depresszió elleni küzdelemben, és növelheti agyi funkciókat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X