Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért jobb a görög joghurt a hagyományosnál

Ezért jobb a görög joghurt a hagyományosnál

görög joghurt
0

Írta:

Sokan szeretik a joghurtot, és akár napi szinten fogyasztják is, de nem mindegy, hogy milyen fajtát. Vajon mi a különbség a hagyományos és görög joghurt között? A szakértő elárulja.

„A görög joghurt kiváló fehérjeforrás, és remek választás, ha valami gyors, laktató és hordozható ételt keresel” – mondja Heather Hodson, klinikai táplálkozási szakértő, RDN, CDCES a NYU Langone Healthnél.

A joghurt a tej erjedési folyamatának eredményeként jön létre. A görög joghurt esetében eggyel több erjedési és szűrési folyamaton kell keresztül mennie a tejnek, így sokkal sűrűbb és krémesebb lesz, mint a hagyományos natúr joghurt. Több tej és kevesebb víz kell az előállításához, de így tápanyagtartalma is jelentősebb. Jóval több fehérjét tartalmaz, és sokszor még a laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

„A görög joghurt előállítási folyamata miatt kevesebb laktózt tartalmaz, mint a hagyományos joghurt, így sok laktózérzékeny személy valójában könnyebben tolerálja, mint más tejtermékeket” – mondja Hodson, hozzátéve, hogy jellemzően azonban kevesebb kalciumot tartalmaz, mint a hagyományos joghurt.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X