7. nap Reggeli:cseresznyés- rozsos joghurt turmixHozzávalók:15 dkg friss vagy mirelit cseresznye2 dkg natúr rozspehely1 dkg mézElkészítés:A hozzávalókat összeturmixoljuk. Tízórai: sárgarépa léHozzávalók:2 dl 100%-s sárgarépa lé Ebéd: karfiolos zöldség krémlevesHozzávalók:20 dkg karfiol1 tasak zöldség krémlevesElkészítés:A karfiolt készre főzzük. A zöldség krémlevest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl – vel több vízzel! Tálba tesszük a főtt […]
7. nap
Reggeli:cseresznyés- rozsos joghurt turmix
Hozzávalók:
15 dkg friss vagy mirelit cseresznye
2 dkg natúr rozspehely
1 dkg méz
Elkészítés:
A hozzávalókat összeturmixoljuk.
Tízórai: sárgarépa lé
Hozzávalók:
2 dl 100%-s sárgarépa lé
Ebéd: karfiolos zöldség krémleves
Hozzávalók:
20 dkg karfiol
1 tasak zöldség krémleves
Elkészítés:
A karfiolt készre főzzük. A zöldség krémlevest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl – vel több vízzel! Tálba tesszük a főtt karfiolt, és az elkészült levessel leöntjük, elkeverjük
Uzsonna: mazsolás túró
Hozzávalók:
5 dkg mazsola
10 dkg túró
Elkészítés:
A mazsolát megmossuk, majd éppen ellepő vízbe áztatjuk 5 percre, majd hozzákeverjük (az áztató lével együtt)a túrót.
Vacsora: Sajt fondue brokkolival
Hozzávalók:
30 dkg ropogósra (azaz nem szabad agyon főzni!!!) főtt brokkoli
2 dkg fűszer vaj
5 dkg gomolya sajt
1 dl tejföl
Elkészítés:
A vajon felolvasztjuk a sajtot, és a tejföllel elkeverjük. A brokkolit belemártogatva fogyasztjuk
8. nap
Reggeli: zöldséges író, kiflivel
Hozzávalók:
2 dl író
1 db kifli
1 dkg petrezselyem zöld
20 dkg reszelt retek
Elkészítés:
Az írót összekeverjük a retekkel, és ízesítjük az apróra vágott petrezselyemmel. A kiflivel fogyasztjuk.
Tízórai: sárgabaracklé
Hozzávalók:
2 dl sárgabarack nektár
Ebéd: kínai keles, répás marhahúsleves
Hozzávalók:
1 tasak marhahús leves
10 dkg friss, vékonyra szeletelt kínai kel
15 dkg konzerv bébirépa
Elkészítés:
A marhahús levest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl – vel több vízzel! Tálba tesszük a szeletelt kínai kelt, és a bébirépát, majd az elkészült forró levessel leöntjük, elkeverjük.
Uzsonna: banán, mogyoró
Hozzávalók:
10 dkg banán
1 dkg natúr mogyoró
Vacsora: natúr halfilé, parajos kevert burgonya
Hozzávalók:
10 dkg tonhal filé
20 dkg főtt burgonya
20 dkg parajpüré
1 dkg olaj
1 dkg vaj
ízlés szerint só, halfűszerkeverék
Elkészítés:
A burgonyát készre főzzük. A parajt natúran megfőzzük. A parajt és a burgonyát ízlés szerint sózzuk és alaposan összekeverjük, vajjal tovább keverjük.
A halat megszórjuk a fűszerkeverékkel. A felforrósított olajon készre sütjük. Együtt fogyasztjuk.
9. nap
Reggeli: ananász turmix, abonett
Hozzávalók:
20 dkg friss vagy konzerv ananász
2 dl tej
2 db abonett
Elkészítés:
Az ananászt a tejjel összeturmixoljuk. Abonettel fogyasztjuk.
Tízórai: sajt retekkel
Hozzávalók:
5 dkg gomolya sajt
10 dkg retek
Ebéd: spárga krémleves spárgával dúsítva
Hozzávalók:
1 tasak spárga krémleves
25 dkg lecsepegtetett főtt vagy konzerv spárga
Elkészítés:
A spárga krémlevest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl – vel több vízzel! Tálba tesszük a karikázott spárgát, majd az elkészült forró levessel leöntjük, elkeverjük.
Uzsonna:csoki, almalé
Hozzávalók:
2 dkg tejcsoki
1 dl 100%-s almalé
Vacsora: paprikás krumpli, csemege uborka
Hozzávalók:
5 dkg virsli
20 dkg burgonya
5 dkg vöröshagyma
1 dkg olaj
20 dkg csemege uborka
ízlés szerint: só, őrölt bors, őrölt kömény, piros paprika
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, ízlés szerint fűszerezzük, a hasábra vágott burgonyát hozzáadjuk, és éppen ellepő vízzel felöntve majdnem készre főzzük. Hozzáadjuk a karikára vágott virslit, és készre főzzük. Csemege uborkával fogyasztjuk.