1. Csípős csirkeszárnyak Hozzávalók: petrezselyemzöld bors 4 db csirkeszárny 5 ml olaj só csípős Piros Arany reszelt gyömbér Elkészítés:A sütés előtti napon páclét készítünk olajjal, sóval, gyömbérrel, Piros Arannyal és borssal. A megtisztított csirkeszárnyakat ebben megforgatjuk, és másnapig hagyjuk érlelődni. Ha jól beitta az ízeket, tepsibe soroljuk őket, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. 2. […]
1. Csípős csirkeszárnyak
Hozzávalók:
- petrezselyemzöld
- bors
- 4 db csirkeszárny
- 5 ml olaj
- só
- csípős Piros Arany
- reszelt gyömbér
Elkészítés:
A sütés előtti napon páclét készítünk olajjal, sóval, gyömbérrel, Piros Arannyal és borssal. A megtisztított csirkeszárnyakat ebben megforgatjuk, és másnapig hagyjuk érlelődni. Ha jól beitta az ízeket, tepsibe soroljuk őket, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
2. Csípős, gyömbéres csirkecomb
Hozzávalók:
- reszelt gyömbér
- bors
- só
- 3 g csípős Piros Arany
- 5 ml olaj
- 120 g csirkecomb
Elkészítés:
A sütés előtti napon páclét készítünk olajjal, sóval, gyömbérrel, Piros Arannyal és borssal. A megtisztított csirkecombokat ebben megforgatjuk, és másnapig hagyjuk érlelődni. Ha jól beitta az ízeket, tepsibe soroljuk őket, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
3. Tormás tőkehalfilé zöld spárgával
Hozzávalók:
- 250 g zöld spárga
- 120 g tőkehalfilé
- 50 g 10%-os zsírtartalmú kávétejszín
- 30 g reszelt, ecetes torma
- 10 g citromlé
- 4 g olívaolaj
- só
- petrezselyemzöld
- bors
Elkészítés:
A tőkehalfilét ízlés szerint fűszerezzük, és olívaolajban kisütjük. Olívaolajjal megkent jénai tálba rakjuk, ráhalmozzuk a zöld spárgát. Az ecetes tormát összekeverjük a tejszínnel (hogy sűrű masszát kapjunk), majd eloszlatjuk a halon és a spárgán. Megszórjuk friss petrezselyemzölddel, majd a sütőben készre sütjük.