Ha valaki ügyel az egészséges életmódra, annak karácsonykor gyakran kell lemondania az ízletes süteményekről. Pedig léteznek egészségesebb változatok is, amelyeket bátran fogyaszthatunk! Ilyen például ez a ketogén gyömbéres keksz is!
Hozzávalók
- 2 csésze mandulaliszt
- ¼ csésze puha vaj
- 1 csésze eritrit
- 1 nagy tojás
- 1 tk. vanília aroma
- 1 csipet só
- 2 tk. őrölt gyömbér
- ¼ tk. őrölt szerecsendió
- ¼ tk. őrölt szegfűszeg
- ½ tk. őrölt fahéj
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra.
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat – a lisztete, az eritritet, a sót, a gyömbért, a szerecsendiót, a szegfűszeget és a fahéjat -, egy kisebben pedig a tojást, a vajat és a vanília aromát.
- Adjuk a kisebb tál tartalmát a nagyobbhoz, majd keverjük el jó alaposan a tésztát, hogy keksz állagú legyen.
- Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd egy kanál segítségével szaggassunk rá kekszeket.
- Süssük 10-12 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Ha kihűltek a kekszek, már ehetjük is!
(VIA)
Fotó: iStock