Ha gyorsan szeretnél összedobni egy ebédet vagy vacsorát a kamra száraz tészta-paradicsom készletéből, próbáld ki a következő receptjeinket!
Mindhárom recept alapja, hogy főzz fogkeményre sós vízben annyi adag száraztésztát, ahányan ennétek. A feltétekhez a receptet 1 adagonként találod. A tészta akkor lesz tökéletes, ha a víz forrásakor teszed a vízbe, és betartod a csomagon található főzési időt. Zsiradékot ne tegyél a főzővízbe!
A legegyszerűbb paradicsomos alapfeltét
Hozzávalók adagonként
- 1 gerezd fokhagyma, vékonyan felszelve
- 1 ek. olíva olaj
- 4-6 koktélparadicsom, negyedelve
- 2 ek. sűrített paradicsom + 2-3 ek. a tészta főzővízéből
- só, bors, bazsalikom, kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés
- Az olajon pirítsd aranybarnára a fokhagymát egy tapadásmentes serpenyőben, majd dobd rá a koktélparadicsomot, sózd és borsozd.
- Ha a paradicsom levet eresztett, mehet rá a sűrített paradicsom és a főzővíz, majd a zöldfűszerek.
- Add hozzá a tésztát, keverd jó alaposan össze, enyhén pirítsd le. Ízlés szerint tálald sajttal.
Csirkés-paradicsomos-spenótos tészta
Hozzávalók adagonként
- 1 gerezd fokhagyma, vékonyan felszelve
- 1 ek. olíva olaj
- 150 g csirkemell felkockázva
- 4 koktélparadicsom, negyedelve
- 2 ek. sűrített paradicsom + 2-3 ek. a tészta főzővízéből
- 1 marék bébispenót (de ha rukkolád van, az is tökéletes)
- só, bors, bazsalikom, kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés
- Az olajon pirítsd aranybarnára a fokhagymát egy tapadásmentes serpenyőben, majd jöhet rá a felkockázott csirke, a só és a bors.
- Ha a csirke megpirult, mehet rá a spenót, amit egy kicsit fonnyassz meg.
- Ezután dobd rá a koktélparadicsomot, és ha levet eresztett, mehet rá a sűrített paradicsom és a főzővíz, majd a zöldfűszerek.
- Add hozzá a tésztát, keverd jó alaposan össze, enyhén pirítsd le. Ízlés szerint tálald sajttal.
Krémes paradicsomos tészta olajbogyóval
Hozzávalók adagonként
- 1 gerezd fokhagyma, vékonyan felszelve
- 1 ek. olíva olaj
- 2 ek. sűrített paradicsom + 2-3 ek. a tészta főzővízéből
- 2 ek. főzőtejszín
- 10-20 szem olajbogyó felkarikázva (a mennyiség ízlés szerinti, akárcsak az, milyen az olajbogyó – mi a feketét ajánljuk)
- ¼ tk. chilipor
- só, bors, bazsalikom, kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés
- Az olajon pirítsd aranybarnára a fokhagymát egy tapadásmentes serpenyőben, jöhet rá az olajbogyó.
- Add hozzá a sűrített paradicsomot, a vizet és a tejszínt, és keverd jól össze, és fűszerezd is be.
- Add hozzá a tésztát, keverd jó alaposan össze, enyhén pirítsd le. Ízlés szerint tálald sajttal.
Fotó: Getty Images