Főoldal > DIÉTA > Pofon egyszerű paradicsomos tészta receptek

Pofon egyszerű paradicsomos tészta receptek

egyszerű receptparadicsomtészta
0

Írta:

Ha gyorsan szeretnél összedobni egy ebédet vagy vacsorát a kamra száraz tészta-paradicsom készletéből, próbáld ki a következő receptjeinket!

Mindhárom recept alapja, hogy főzz fogkeményre sós vízben annyi adag száraztésztát, ahányan ennétek. A feltétekhez a receptet 1 adagonként találod. A tészta akkor lesz tökéletes, ha a víz forrásakor teszed a vízbe, és betartod a csomagon található főzési időt. Zsiradékot ne tegyél a főzővízbe!

A legegyszerűbb paradicsomos alapfeltét

Hozzávalók adagonként

  • 1 gerezd fokhagyma, vékonyan felszelve
  • 1 ek. olíva olaj
  • 4-6 koktélparadicsom, negyedelve
  • 2 ek. sűrített paradicsom + 2-3 ek. a tészta főzővízéből
  • só, bors, bazsalikom, kakukkfű ízlés szerint

Elkészítés

  1. Az olajon pirítsd aranybarnára a fokhagymát egy tapadásmentes serpenyőben, majd dobd rá a koktélparadicsomot, sózd és borsozd.
  2. Ha a paradicsom levet eresztett, mehet rá a sűrített paradicsom és a főzővíz, majd a zöldfűszerek.
  3. Add hozzá a tésztát, keverd jó alaposan össze, enyhén pirítsd le. Ízlés szerint tálald sajttal.

Csirkés-paradicsomos-spenótos tészta

Hozzávalók adagonként

  • 1 gerezd fokhagyma, vékonyan felszelve
  • 1 ek. olíva olaj
  • 150 g csirkemell felkockázva
  • 4 koktélparadicsom, negyedelve
  • 2 ek. sűrített paradicsom + 2-3 ek. a tészta főzővízéből
  • 1 marék bébispenót (de ha rukkolád van, az is tökéletes)
  • só, bors, bazsalikom, kakukkfű ízlés szerint

Elkészítés

  1. Az olajon pirítsd aranybarnára a fokhagymát egy tapadásmentes serpenyőben, majd jöhet rá a felkockázott csirke, a só és a bors.
  2. Ha a csirke megpirult, mehet rá a spenót, amit egy kicsit fonnyassz meg.
  3. Ezután dobd rá a koktélparadicsomot, és ha levet eresztett, mehet rá a sűrített paradicsom és a főzővíz, majd a zöldfűszerek.
  4. Add hozzá a tésztát, keverd jó alaposan össze, enyhén pirítsd le. Ízlés szerint tálald sajttal.

Krémes paradicsomos tészta olajbogyóval

Hozzávalók adagonként

  • 1 gerezd fokhagyma, vékonyan felszelve
  • 1 ek. olíva olaj
  • 2 ek. sűrített paradicsom + 2-3 ek. a tészta főzővízéből
  • 2 ek. főzőtejszín
  • 10-20 szem olajbogyó felkarikázva (a mennyiség ízlés szerinti, akárcsak az, milyen az olajbogyó – mi a feketét ajánljuk)
  • ¼ tk. chilipor
  • só, bors, bazsalikom, kakukkfű ízlés szerint

Elkészítés

  1. Az olajon pirítsd aranybarnára a fokhagymát egy tapadásmentes serpenyőben, jöhet rá az olajbogyó.
  2. Add hozzá a sűrített paradicsomot, a vizet és a tejszínt, és keverd jól össze, és fűszerezd is be.
  3. Add hozzá a tésztát, keverd jó alaposan össze, enyhén pirítsd le. Ízlés szerint tálald sajttal.

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X