Főoldal > DIÉTA > Egészséges, finom, fogyaszt – Reggelizz smoothie-t!

Egészséges, finom, fogyaszt – Reggelizz smoothie-t!

gyümölcsreggelismoothieturmix
0

Írta: and

Nyáron senki nem a nagy és kiadós étkezések híve, főleg nem kora reggel, ám ekkor is fontos, hogy tápláló és vitamindús fogással indítsd a napot – tökéletes megoldás, ha a zöldség- és gyümölcsturmixot, a smoothie-t választod napindítónak. A turmix alapja a joghurt vagy a tej, amibe bátran dobálj a kedvenc zöldségeidből és gyümölcseidből, majd mixeld […]

Nyáron senki nem a nagy és kiadós étkezések híve, főleg nem kora reggel, ám ekkor is fontos, hogy tápláló és vitamindús fogással indítsd a napot – tökéletes megoldás, ha a zöldség- és gyümölcsturmixot, a smoothie-t választod napindítónak.

A turmix alapja a joghurt vagy a tej, amibe bátran dobálj a kedvenc zöldségeidből és gyümölcseidből, majd mixeld őket össze, és már kész is a finom és egészséges reggeli. Az egész nem tart tovább 5 percnél! Ha még táplálóbb finomsággal szeretnéd kezdeni a napot, egy kanál fehérjeporral turbózd fel az italod.

A smoothie-készítésnek csak a fantáziád szabhat határt, de ha biztosan finom és szuper turmixot szeretnél kortyolni, próbáld ki a következő recepteket.

Mangós vitaminbomba

Dobj a turmixgépbe néhány marék spenótot, löttyints hozzá tejet vagy szójatejet, kanalazz bele egy fél avokádót és vagdoss hozzá két szelet mangót. Dolgozd össze a masinával az alapanyagokat, ha túl sűrűnek találod, adj még hozzá tejet. Ha kóstolás után nem elég édes a turmixod, ízesítsd agávésziruppal.

smoothie2.jpg ()Bogyós mix

3 dl zsírszegény, natur görög joghurtot keverj össze egy csészényi bogyós gyümölccsel – ez lehet eper, málna, szeder, áfonya, ribizli – ízlés szerint. Készítheted egyféle gyümiből is, de többféléből gyártva az igazi. Ízesítsd a masszát kevés mézzel vagy agávésziruppal, majd turmixold össze. Hogy kellően híg legyen a smoothie, önts hozzá tejet, majd dobj bele pár jégkockát is, hogy hűsítő reggelit fogyaszthass.

Bogyós-banános csoda

Turbózd fel magad ezzel a különlegességgel! Dobálj bogyós gyümölcsöket a turmixgépbe, majd szeletelj bele egy banánt is. Végül öntsd fel mandulatejjel vagy szójatejjel, és adj hozzá néhány jégkockát, majd turmixold össze az alapanyagokat.

Almás-mangós joghurtital

3 dl görög joghurtot, egy felszeletelt, közepes méretű lédús almát és egy csésze szeletelt mangót kell összemixelned. A masszát édesítsd mézzel vagy agávésziruppal, majd öntsd fel kevés vízzel, keverd át, és hűtsd le jégkockával.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X