Főoldal > DIÉTA > Az 5 leghatásosabb tipp a lapos hasért

Az 5 leghatásosabb tipp a lapos hasért

feszesfogyáshashasi zsírlaposlapos haspuffadászsírpárna
0

Írta:

A hasi zsírréteg gyorsan képes lerakódni, és nagyon makacsul tartja magát. Nemcsak esztétikai, egészségügyi szempontból is fontos, hogy megszabaduljunk tőle.

A hasi szervek között elraktározódott zsír anyagcserezavarhoz, cukorbetegséghez, magas vérnyomáshoz és koleszterinszinthez, sőt szívinfarktushoz is vezethet. A rendszertelen, rosszul összeállított étkezés pedig gázosodást, puffadást okoz. Ha beveted az alábbi trükköket, akkor garantáltan nem kell többé bő felsőkkel takargatnod a hasad!

Szánj elég időt az étkezésekre!

A nap folyamán sokszor csak futtában bekapunk pár falatot, az ebédünket pár perc alatt belapátoljuk a munkahelyi menzán, este pedig olyan éhesen érünk haza, hogy a vacsoránkat is pillanatok alatt eltüntetjük. Ugye neked is ismerős mindez? Nem is gondoljuk, hogy ezzel nem energiát adunk szervezetünknek, hanem épp elveszünk tőle, miközben tápláljuk a hasi zsírsejteket. A sietős étkezések folyamán rengeteg levegőt nyelünk le, az emésztésünket pedig jelentősen lelassítjuk. Mindig asztalnál ülve étkezz, és arra is figyelj, hogy elegendő időt szánj az evésre! Rágj meg jól minden egyes falatot, tartson az étkezésed legalább 30 percig.

has2.jpg ()

Az egészséges ételek közül sem mind emésztésbarát!

A zöldségek-gyümölcsök rendszeres fogyasztása jót tesz az egészségünknek, de a hasunk szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket választjuk. Légy óvatos például a krumplival, mivel felfúvódáshoz, emésztési panaszokhoz vezet! A jó anyagcseréhez és a kiegyensúlyozott étkezéshez nagyon fontos az elegendő rostfogyasztás. A napi étkezésednek azonban csak 25%-a tartalmazzon rostot. Ha ennél több rostot fogyasztasz egy nap, az már irritálja a beleket és puffadást okoz.

Csökkentsd a húsfogyasztást!

Nem kell vegetáriánusnak lenned, de részesítsd előnyben a sovány csirkehúst és tarts minimum 2-3 teljesen húsmentes napot a héten. Ezzel jelentősen megkönnyíted az emésztést. A hús az egyik legnehezebben emészthető táplálékunk, sokáig tartózkodik a hosszú beleinkben, ahol rothadásnak indul. A húsból készült termékek ráadásul sok mesterséges anyagot és hormont tartalmaznak, ezek nemcsak egészségünknek, hanem alakunknak sem tesznek jót. A vörös húsok telített zsírban is igen gazdagok, így könnyen elhízáshoz vezetnek.

Fogyassz kalciumban gazdag ételeket!

A magas kalciumot tartalmazó étrend serkenti a zsírégetést, különösen a kritikus hasi területen. A kalciumhiány hatására ugyanis kalcitriol hormon termelődik, amely raktározásra ösztönzi a zsírt, különösen hason. A fehérje remek izomépítő is, az izom pedig nyugalmi állapotban is több kalóriát éget, mint a zsír. Fogyassz naponta legalább 4 adag, alacsony zsírtartalmú tejterméket. Egy adagnak számít egy pohár tej, egy doboz joghurt, egy kis doboznyi túró vagy két szelet zsírszegény sajt.

Végezz intenzív edzéseket!

A deréktáji és a hasi zsírpárnák legnagyobb ellenszere nem a felülés, hanem a kardióedzés. A felülések széppé varázsolják a hasfalat, de az alatta lévő zsírréteget nem képesek elégíteni. Végezz minimum heti 3 állóképességi edzést, amely megemeli a pulzusszámot. Futhatsz, kerékpározhatsz, aerobic órákra járhatsz, a lényeg, hogy egy alkalommal legalább 30 percig, magas intenzitáson tartson a mozgás.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X