Főoldal > DIÉTA > Megvan, mi a legjobb zsírégetéshez és izomépítéshez!

Megvan, mi a legjobb zsírégetéshez és izomépítéshez!

anyagcsereedzéserősítő edzésfehérjefehérjebevitelfehérjepótlásfogyásizomizomépítéskalóriabevitelkardioproteinzsírégetés
0

Írta:

Ez az egyszerű trükk átváltoztatja az anyagcseréd egy zsírégető géppé.

Biztos tudod, hogy kalóriát kell bevinned ahhoz, hogy súlyt veszíts, de a fogyás a legtöbb esetben nem csupán zsírégetést jelent, igen sokat veszítesz ilyenkor az izmaidból is. Mivel az izom sokkal sűrűbb a zsírnál, előfordulhat, hogy az alakod jelentősen megváltozik, miközben a súlyod nem csökken. De a fogyás és az anyagcsere felpörgetésének titka a hűtődben rejlik – állítja az American Journal of Clinical Nutrition.
Vigyázzat, spoiler: a több fehérje a kulcs!

A kutatás során 40 fiatal férfit kértek meg egy extrém diéta és edzésprogram elvégzésére. A napi kalóriabevitelüket 40%-kal csökkentették és az edzéseken kardió és súlyzós gyakorlatokat végeztettek velük hatszor egy héten. A 40-ből 20 férfi magas fehérjebevitelű, míg 20 alacsony fehérjetartalmú étrendet folytatott. Négy héttel később a fehérjedús étrendet folytatók majd’ 5 kilótól szabadultak meg, míg az alacsony fehérjetartalmú diétát követők csupán 3,5 kg-tól. Sőt mi több, az első csoport több mint 1 kiló izmot épített és majdnem 6 kiló zsírtól szabadult meg.

A fehérje olyan aminosavakat biztosít a szervezet számára, melyek elengedhetetlenek az izomépítéshez. A fehérjedús étrend és a testmozgás kombinációja igazi csodaszer a zsírégetés és izomépítés során. Dr. Stuart Phillips, a kísérlet vezető orvosa szerint különösen a súlyemelő gyakorlatok hasznosak, mert ezzel megakadályozható az izomvesztés a csökkentett kalóriabevitel mellett is.

De ez a terv nem csak a fiatal férfiaknál működik! Dr. Phillips szerint nők esetében ugyanolyan látványos eredmény érhető el. Az orvos felhívja a figyelmet, hogy ez a fajta diéta eleinte nehéz lehet, de ha odafigyelsz a fokozatosságra a súlyzózásnál, és a megfelelő fehérjebevitelre, eredményesen és gyorsan fogyhatsz.

Egy kérdés maradt csupán. Mennyi fehérjére is van akkor szükség? Nők esetében kilónként 1,2 gramm fehérjéről beszélünk naponta, mondja Phillips. A figyelmet azonban arra is felhívja, hogy ha rendszeresen edzel, az normális adag 1,6 gramm is lehet. (Szóval egy 64 kg-os hölgy esetében a napi adag 102 gramm is lehet.) Phillips még hozzátette: minden étkezéskor fogyassz fehérjét, és ügyelj rá, hogy edzés után mindenképp vigyél be 20-30 grammot.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X