Főoldal > DIÉTA > Ez a 8 legfinomabb fehérjés nasi – edd őket!

Ez a 8 legfinomabb fehérjés nasi – edd őket!

desszertdiétaétkezésfehérjefogyásfogyókúraizomnasinassolásproteintáplálkozászsírégetés
0

Írta:

Amikor próbálod a súlyod kontroll alatt tartani, vagy éppen megszabadulnál pár kilótól, fontos, hogy okosan válassz nasikat! Próbálj olyan ételeket fogyasztani, melyek alacsony kalóriatartalmúak, és energiát is adnak. A fehérjedús étel a lehető legegészségesebb és legjobb választás.

 Számos tanulmány bizonyítja, hogy ha a fogyókúrázók beépítik a fehérjét az étrendjükbe, gyorsabb fogyást érnek el. A fehérje ugyanis segít elnyomni az édesség utáni vágyódást, gátolja a zsír beépülését a szervezetbe, és döntő fontosságú az izmok regenerálódásánál az edzések után.

Íme a 8 legfinomabb fehérjedús uzsonna, próbáld ki valamennyit!

1. Zöld smoothie

A smoothie igen népszerű manapság. A zöld smoothie vagy bármely más diétabarát turmix remek választás nasinak, de akár reggelire is fogyaszthatod. A legtöbb zöld színű turmix tele van fehérjével, így segít az édesség utáni vágyat kontrollálni. Gyorsítja az anyagcserét, eltelít, így csökkenti az étvágyat. A legjobb választás a spenót smoothie, hogy növeld a fehérjebevitelt. Ha a kedvenc gyümölcsöddel gazdagítod, még ízletesebb lesz a smoothie-d.

2. Tojás

A főtt tojás az egyik legegyszerűbb fehérjedús étel, szinte minden nap ehető. A tojásban bőven található fehérje, kalcium, E-vitamin, D-vitamin és antioxidánsok. Egy kemény tojás 78 kalóriát tartalmaz és 6,29 gramm fehérjét. Bár reggelire is kiváló, még jobb, ha napközben eszed, vagy közvetlenül az edzés után.

3. Túrós rozskenyér

A rozskenyérnek alacsony a kalóriatartalma, a túró pedig fehérjében gazdag. Jól hangzik, nem? Egészséges étel, kalcium- és B-12 vitamin forrás. Tanulmányok azt mutatják, hogy a rozskenyér az egyik legjobb választás, ha kenyeret szeretnél enni, a túró pedig támogatja az összes fogyási erőfeszítésed, annak ellenére, hogy a zsírégetést nem támogatja. Ha túrót veszel, figyelj arra, hogy zsírszegény verziót válassz! A túró finom, gyors, tápláló és egészséges étellé teszi a rozskenyeret.

feherjenasi2.jpg ()

4. Tökmag

Ez az egyik leginkább figyelmen kívül hagyott harapnivaló, ami kiválóan alkalmas a fogyás és az általános egészségi állapot támogatására. A tökmag kiváló fehérjeforrás, rostban gazdag, nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, mint például a magnézium, a mangán, a réz és a cink. Több fehérjét tartalmaz, mint sok más mag: 8 grammot 30 grammonként. A tökmag remek nasi, ha éhes vagy, vagy edzés utáni rágcsaként. Csak fontos, hogy mértékletes légy, mert magas a kalóriatartalma!

5. Egy marék dió

Sokan gondolják, hogy a dió nem jó nasi, ha diétázol. Ez részben igaz is, de mértéket tartva a dió kiváló a fogyni vágyóknak. Egy maroknyi dió elég lesz ahhoz, hogy enyhítse az éhséget, fokozza az energiaszintet és az agyi aktivitást.

6. Mogyoróvaj

Függetlenül a fogyási céljaidtól, illeszd be a mogyoróvajat a diétádba! Azonban ismét fontos a mértéktartás! Egyél két evőkanálnyit, de nem többet! Eheted a kedvenc gyümölcsöddel vagy zöldségeddel: próbáld ki uborkával vagy zeller- és répacsíkokkal. Ennyi mogyoróvaj körülbelül 7 gramm fehérjét tartalmaz és sok más egészséges tápanyagot.

7. Gyümölcsös görög joghurt

A görög joghurt alacsony kalóriatartalmú nasi, magas a fehérje-, kalcium-, kálium-, D-vitamin tartalma, amely a szervezet megfelelő működéséhez szükséges. Köszönhetően a magas fehérjetartalomnak, a görög joghurt elősegíti a teltségérzetet, hogy könnyebben kitarts a vacsiig. Adj hozzá néhány gyümölcsöt (például áfonyát vagy szedret), hogy elősegítsd a fogyást!

8. Bab

A babot sokan hanyagolják a diéta alatt, mert sokáig kell főzni, ám egy bögre főtt bab 22 gramm fehérjét tartalmaz. Ez bőven elég ahhoz, hogy energikusnak légy tőle.

Egészségesen táplálkozni nem csak lemondásokkal lehet. Megehetsz bármit, csak fontos, hogy mértéket tarts! Ha a fogyást szeretnéd serkenteni, akkor a legjobb, ha fehérjében gazdag ételeket választasz. A tudatos ételválasztás, a rendszeres testmozgás és a gyorséttermek elkerülése segít, hogy gyorsan és hatékonyan szabadulj meg a fölösleges kilóktól.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X