Főoldal > MOZGÁS > A legjobb hasizomgyakorlatok a lapos hasért

A legjobb hasizomgyakorlatok a lapos hasért

edzésfitneszgyakorlathashasizom
0

Írta: and

Mindannyian szeretnénk tónusos, lapos hasat. Még mindig sok nő hagyatkozik csupán a felülésekre, pedig nem ez

Mindannyian szeretnénk tónusos, lapos hasat. Még mindig sok nő hagyatkozik csupán a felülésekre, pedig nem ez a leghatékonyabb hasizomformáló edzés.
Szabadulj meg a hasi zsírtól, és végezd rendszeresen a következő stabilizációs gyakorlatokat, amelyek segítségével a derekadat, a csípődet és a combodat is formálod, ráadásul még a vázizomzatod is erősödik!

Fekvőtámasz nehezítve

Miért működik: Ez a gyakorlat a teljes testedet megmozgatja, egyszerre a karjaidat és a vállaidat, valamint erősíti a gerinc melletti izmaidat is.

Így csináld:

1. Indulj ki a fekvőtámasz alaphelyzetből, vállszélességű kartámasztással.

2. Centiről centire lépkedj kifelé a tenyereddel, szélesítsd a kartámaszt jobbra illetve balra, amennyire csak lehetséges. Ismételd meg 10-12 alkalommal.

Nehezítés: Emeld fel az egyik lábadat, mielőtt elkezdenél „kézen járni”.

Alligátor

Miért működik: Ezzel a hasizomgyakorlattal az egész vázizomzatodat megdolgoztatod, hogy stabilan tudd tartani a testedet, miközben húzod magad a padlón. Ötvözi a kardió, a stablizáló és az erősítő edzés elemeit, gyors és látványos eredményt érhetsz el vele.

Így csináld:

1. Keress egy olyan szakaszt a padlón, amely lehetővé teszi, hogy 30-40 centit is előrehaladj, és elég jól csúszik. A legjobb a parketta vagy a járólap, teríts magad alá törölközőt, ha nem akarsz a hideg padlón csúszni.

2. Vedd fel a fekvőtámasz pozíciót úgy, hogy a lábad alatt legyen a törölköző.

3. Sétálj előre a tenyereiden, ameddig csak tudsz. Pihenj 1 percet, majd ismételd meg a gyakorlatot visszafelé. Ebből csinálj még 2-3 kört.

abs2.jpg ()Oldalsó planking

Miért működik: Ez a hasizomgyakorlat nagyobb kihívás, mint a hagyományos planking, mert csupán két ponton érintkezik a tested a talajjal, és ezért keményen kell dolgoznod, hogy megtartsd az egyensúlyod.

Így csináld:

1. Feküdj a bal oldalra, a könyököd legyen közvetlenül a bal vállad alatt, a lábaidat tedd egymásra. Helyezd a jobb kezedet a bal válladra vagy a jobb csípődre.

2. Feszítsd meg a hasizmodat, és emeld fel a csípődet a padlóról. Egyensúlyozz az alkarodon és a lábaidon, emelkedj addig, amíg az egész tested átlós vonalat nem képez a talajjal. Tartsd ki a pózt 30-45 másodpercig, majd többször is ismételd meg. Ugyanez a feladat a jobb oldalon is.

Gyerünk! Csináld végig ezt a planking gyakorlatsort is!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X