Főoldal > DIÉTA > 4 egészséges reggeli smoothie

4 egészséges reggeli smoothie

diétaétkezésfogyásreggelismoothietáplálkozásturmix
0

Írta:

Persze, reggel minden perc számít, de ez nem jelenti azt, hogy ki kell hagynod a reggelit! Nagyon fontos a fehérjében gazdag reggeli. Ilyen lehet például az alacsony zsírtartalmú tej, görög joghurt vagy szójatej, mely segít egészségesen indítani a napot. Szerencsére van pár gyors és egészséges receptötletünk neked.

Áfonyás-spenótos smoothie

Az áfonya mindig jó választás – fagyasztva vagy frissen – smoothie-hoz, mert nagyon magas az antioxidáns tartalma és rostban gazdag. Az áfonyának alacsony a kalóriatartalma, de magas a rosttartalma, gazdag C- és K-vitaminban és magnéziumot is tartalmaz. A spenót azért jó, mert szintén magas a rosttartalma, emellett sötétzöld levelű növényként nagyon jó vas-forrás. Az összetevőket csak dobáld össze és turmixolj!

Epres-banános-zabpelyhes smoothie

Nyugodtan használj friss vagy fagyasztott gyümölcsöt, a végeredményt nem befolyásolja a fagyasztott eper. Ha a fagyasztott eper mellett döntesz, arra az egyre figyelj oda, hogy olyat vegyél, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot! Az eper rosttartalma jótékonyan hat majd az emésztésedre. A banán nagyon gazdag káliumban, a zab pedig teltségérzetet ad egész napra, így nem fogsz éhezni. Próbáld ki ezt a csodás hármast már holnap reggel!

reggelismoothie2.jpg ()

Extra magas fehérjetartalmú smoothie edzéshez

Egészséges zsírokat adhatsz a reggelidhez, ha a smoothie-dhoz teszel diót vagy mogyoróvajat. Ezek a zsírok a segítségedre lesznek abban is, hogy a nap folyamán tovább érezd magad jóllakottnak. Arra az egyre figyelj, hogy ha fogyni szeretnél, kevésszer készítsd ezt a turmixot, ugyanis a mogyoróvajnak, diónak elég magas a kalóriatartalma.

Narancs smoothie

A görög joghurt nagyon jól használható smoothie-hoz. Jó textúrát, krémességet ad az italodnak, de emellett plusz fehérjét, kalciumot, káliumot, D-vitamint, B12-vitamint is garantál. A narancs pedig az ízt és a C-vitamint biztosítja a tökéletes napkezdéshez.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X