Főoldal > AKTUÁLIS > Legyőzte a bulimiát: szupercsinos a modell-színésznő

Legyőzte a bulimiát: szupercsinos a modell-színésznő

bulimiadiétaegészségétrendmozgás
0

Írta: and

Jaime Pressly büszke a testére, és nincs is oka arra, hogy bő ruhákkal takargassa idomait, hiszen elképesztő formában van: első pillantásra talán te sem mondanád meg róla, hogy 2007 májusában egy Dezi James nevű kisfiúnak adott életet. A nevem Earl című sorozat és a Spancserek 33 éves sztárja jó pár kilót felszedett a szülés után, […]

Jaime Pressly büszke a testére, és nincs is oka arra, hogy bő ruhákkal takargassa idomait, hiszen elképesztő formában van: első pillantásra talán te sem mondanád meg róla, hogy 2007 májusában egy Dezi James nevű kisfiúnak adott életet.

A nevem Earl című sorozat és a Spancserek 33 éves sztárja jó pár kilót felszedett a szülés után, ám egy külföldi weboldal értesülései szerint gyorsan leadott 15 kg-t. Az első 4,5 kilótól egy hétnapos méregtelenítő kúrával szabadult meg, melynek értelmében először csupán káposztalevesen és zöldségeken élt, a hatodik napon viszont már grillcsirkét és burgonyát is fogyaszthatott.

Ezután igyekezett egészséges ételekkel, napi 4-6 kisebb adag étellel és sok-sok mozgással leadni a maradék súlyfeleslegét. Akkori személyi edzőjével, Michael Jonesszal heti ötször 3 órát izzadt a konditeremben, ahol kardio-, illetve has- és hátizom-erősítő gyakorlatokat végeztek. „Rengeteg fekvőtámaszt és felülést kellett csinálnom” – árulta el az egykori modell.

165 cm magas Jaime a pluszkilók leadása után is nagyon figyel étkezésére, például óvatos a szénhidrátok fogyasztását és a desszerteket illetően, ám olykor elmondása szerint egy-egy finom sajtos szendvicsnek vagy egy tányér tésztának nem tud ellenállni.

A sztár megtanulta az édességeket egészségesebb alternatívákkal helyettesíteni, így csoki helyett általában sárgadinnyét vagy ananászt majszol. A friss gyümölcsök mellett étrendjében sok protein, leveles zöldség és némi burgonya is szerepel. Emellett sok vizet iszik, és tisztában van a reggeli étkezés fontosságával is: gyakran kezdi a napját sonkás tojással.

A 33 éves sztár ma már figyel az egészségére, pedig korábban táplálkozási zavarokkal küzdött: Jaime beismeri, hogy bulimiás volt. A betegségből egy barátja térítette észhez: „hiába edzettem, semmit sem fogytam, mert akkor még nem tudtam, hogy így tulajdonképpen újabb izmokat építek magamra. A súlyom nem akart csökkeni, és ekkor kezdtem ledugni az ujjam a torkomon. Egyszer az egyik barátom feljött hozzám, kivonszolt a fürdőszobából, és üvöltözni kezdett velem” – idézte fel a pillanatot, mely jobb belátásra bírta.

A hírességnek szerencséje volt, ugyanis a falási rohamokkal járó kényszerbetegség akár halálos is lehet. De az enyhébb következmények is elég ijesztőek: a hánytatások következtében kophat a fogzománc, a nyelőcső nyálkahártyája begyulladhat, a fültőmirigy megnagyobbodhat, illetve csökkenhet a vér káliumszintje, ami szívritmuszavarhoz vezethet. 

Jaime ma már tudja, hogy nem sanyargathatja a testét, és tisztában van a táplálkozási zavarok veszélyeivel is. Ezért kiemelten odafigyel a helyes étkezésre, illetve a rendszeres mozgást sem hanyagolja el. Korábban 11 évig gimnasztikázott, manapság pedig szeret például kick-bokszolni. Ezen kívül a természetben is szívesen mozog: úszik, lovagol vagy túrázik.

„Ha épp egy-egy filmre készülök, egy hónapon át minden nap négy órát töltök az edzőteremben” – nyilatkozta korábban Jaime, aki ma már Garrett Warren irányításával végzi a Pilates, jóga és erősítő gyakorlatokból álló, 90 perces edzésprogramját. Emellett egyébként szenvedélyes táncos, aki olykor napi 5 órán át is képes táncolni.

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 

Fejben és lélekben is fogyózz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X