Főoldal > AKTUÁLIS > “Mozgás nélkül nincs fittség!” – Csúcsformában Arn Gréta teniszező

“Mozgás nélkül nincs fittség!” – Csúcsformában Arn Gréta teniszező

bőrápolásegészségétrendmozgástenisz
0

Írta: and

Július 4-10 között rendezik a Poli-Farbe Budapest Grand-Prix WTA teniszversenyt a Római Teniszakadémián, amelyen TOP 100-as teniszező hölgyek vetik össze tudásukat. Köztük van Arn Gréta, a női tenisz világranglista legelőkelőbb helyén álló (47.) magyar versenyző is, aki azonban egy sérülés miatt kénytelen kihagyni a hazai tornát. Bár a sportolónő Rómában edz, rövid hazai tartózkodása során […]

Július 4-10 között rendezik a Poli-Farbe Budapest Grand-Prix WTA teniszversenyt a Római Teniszakadémián, amelyen TOP 100-as teniszező hölgyek vetik össze tudásukat. Köztük van Arn Gréta, a női tenisz világranglista legelőkelőbb helyén álló (47.) magyar versenyző is, aki azonban egy sérülés miatt kénytelen kihagyni a hazai tornát. Bár a sportolónő Rómában edz, rövid hazai tartózkodása során sikerült egy interjú erejéig elcsípnünk. Lévén, hogy a torna mellé állt az egyik legnagyobb svéd szépségápolási cég is, az Oriflame, adódott a kérdés: vajon Gréta mit tesz fiatalsága, szépsége megőrzése, és kihangsúlyozása érdekében.

– Amellett, hogy nyilván rengeteget mozogsz, hiszen folyamatosan edzésben vagy, mi az, amire még odafigyelsz annak érdekében, hogy tested, bőröd igazán egészséges legyen? 

– Teniszezés közben erős napsugárzásnak van kitéve a testem, ezért már tizenéves koromtól rengeteget foglalkoztom a bőröm ápolásával. Különböző fényvédő és hidratáló krémeket használok minden nap, hogy megőrizzem a frissességét, aminek az a kézzelfogható eredménye, hogy szinte állandóan fiatalabbnak néznek a koromnál. A gondoskodásnak és ezeknek a nem elhanyagolható visszajelzéseknek köszönhetően fiatalnak is érzem magam.

– Mennyire táplálkozol egészségesen? Vannak speciális étrendek, amiket be kell tartanod?

– Természetesen igyekszem figyelni az étrendemre, sportoló lévén nem is tehetnék máshogy. Azonban nem vagyok “őrült”, mint kolleganőim némelyike, nem élek tisztán zöld leveleken. Hiszem, hogy az ember mindenevő, tehát mindent eszem, de igyekszem naponta többször, keveset táplálkozni, és este kerülni a szénhidrátot tartalmazó ételeket.

– Tudsz bármilyen apró tanácsot adni nőknek, akik szeretnék fittségüket megőrizni, de nem élsportolók?

– Mozgás nélkül nincs fittség, de hogy mozogj, ahhoz nem kell élsportolónak lenned. Vannak erre remek szolgáltatások, aerobic, spinning, mindenféle torna, de az is elég, ha napi szinten elmegy valaki kocogni, bringázni vagy úszni. És mellette figyel az előbb említett táplálkozására.

– Számodra mennyire fontos a smink, a divat, egyáltalán az, hogy miként festesz a pályán?

– Előzőleg már utaltam a rendszeres bőrápolásra. Az Oriflame termékei ebben is és a napi smink elkészítésében is nagy segítségemre vannak, ugyanis erre nagy szükségem van a hétköznapi életben ugyanúgy, mint a pályán. Még nőiesebbnek, még magabiztosabbnak érzem magam, amikor erre van szükség. Amúgy, viccesen szólva, van egy mondás a teniszező hölgyek között, ami szerint “ha már kikapok, legalább jobban nézzek ki, mint az ellenfelem…”

További képekért kattints a galériára!

– Elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy egy sérülés miatt ki kell hagynod néhány versenyt. Pontosan mi történt veled?

– Egy héttel a wimbledoni bajnokság előtt egy versenyen elcsúsztam a vizes füvön és részlegesen elszakadt a jobb belső térdszalagom. Nagyon balszerencsés vagyok, mert emiatt ki kellett hagynom az év két fő versenyét, így a budapesti WTA-tornát is. Nagyon szerettem volna megmutatni magam a hazai közönségnek is, de talán majd jövőre.

– A felépülés után hol szeretnél, hol tudsz először játszani? Mik a céljaid, terveid?

Az orvosok szerint hat hét a teljes felépülési idő, de az edzőm azt szeretné, ha jól fel tudnék készülni a nyári, amerikai keménypályás szezonra, tehát az első versenyem csak augusztusban lesz, San Diego-ban. Ez után részt veszek majd a US Open összes felvezető tornáján és utána magán, az amerikai nyílt teniszbajnokságon is.

– Mi a legnagyobb álmod, amit szeretnél elérni?

Tapasztalatból mondhatom, hogy nem szerencsés dolog, ha a  céljairól beszél az ember. Én inkább tenni szeretek értük és nem csak beszélni. De mindenki tudni fogja, ha majd elérem őket!

– Mit gondolsz, ahhoz, hogy te ilyen magasra eljutottál mire, esetleg kikre volt a legnagyobb szükséged? 

– Ilyen szintre a sportban nem juthatsz el egyedül, támogatás nélkül. Itt nem annyira az anyagi dolgokra gondolok, persze az is fontos (lenne, mert ezzel soha nem álltam túl jól). Azt  azonban elengedhetetlennek tartom, hogy megfelelő emberekkel vegyem körül magamat. Fontos a párom jelenléte az életemben, fontos a megfelelő szakmai háttér, az edző személye és mindazoké az embereké, akik végig mellettem állnak, bárhogyan is alakuljon a sorsom. És nem csak akkor, ha éppen jól megy a játék, hanem akkor is önzetlenül segítve, amikor nem vagyok a rivaldafényben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X