Főoldal > AKTUÁLIS > Egyre csinosabb: így lendül újra formába a szülés után Alanis Morissette!

Egyre csinosabb: így lendül újra formába a szülés után Alanis Morissette!

anyaétrendfogyókúrafutásjógamozgás
0

Írta: and

Alanis Morissette úgy döntött, nem követi a sztáranyukák többségének példáját, akik hetek, sőt, olykor napok alatt szabadulnak meg a terhességük alatt felszedett pluszkilóktól. A 37 éves, magyar származású híresség inkább adott néhány hetet magának kisfia decemberi születése után, amikor csak a babára és önmagára koncentrált, így az első hónapokban az edzőterem helyett a család került […]

Alanis Morissette úgy döntött, nem követi a sztáranyukák többségének példáját, akik hetek, sőt, olykor napok alatt szabadulnak meg a terhességük alatt felszedett pluszkilóktól. A 37 éves, magyar származású híresség inkább adott néhány hetet magának kisfia decemberi születése után, amikor csak a babára és önmagára koncentrált, így az első hónapokban az edzőterem helyett a család került nála az első helyre.

Tavasszal és nyáron viszont már egyre többen látták az énekesnőt Los Angeles-i otthona környékén sétálni, illetve kocogni. Alanis, aki egyébként évek óta a futás szerelmese, a fokozatosságra helyezte a hangsúlyt: apránként szoktatta hozzá a testét újra az intenzívebb mozgáshoz.

Emellett remek ötlet volt részéről, hogy nem egyedül kezdett el újra sportolni: a sétákra és a futóedzésekre gyakran elkísérte őt kedvese, Mario, vagy egy-egy jó barátjuk. Ez azért lehet számodra is követendő példa, mert ha egyedül vágsz bele egy új sportba vagy akár a teljes életmódváltásba, nagyobb az esélyed arra, hogy feladod. Hiszen ha társakkal együtt próbálkozol, akikkel sikereidet, kudarcaidat vagy bármilyen tapasztalatodat megoszthatod, elégedettebben és boldogabban várod majd az edzéseket. Emellett kevés az esélye, hogy kihagyod az edzéseket, ha tudod, hogy a többiek már várnak rád.

Ami az étkezést illeti, Alanis nem sokat változtatott eddigi étkezési szokásain, tehát eszébe sem jut például Victoria Beckhamet utánozva csak napi öt maréknyi ételen tengődni. Ehelyett a kiegyensúlyozott étkezésre, a jó minőségű étel-alapanyagokra és a mértékletességre törekszik.  

A népszerű énekesnő 2008-ban az Eat to Live című, elsősorban szív- és cukorbetegeknek szóló könyv elolvasása után vegetáriánus étrendre váltott. Ő maga is meglepődött, amikor látta, milyen hatékonyan olvadnak le róla a kilók: ekkor három hónap leforgása alatt 9 kilót fogyott – az állati eredetű termékek mellett elsősorban a keményítőt tartalmazó zöldségek, gabonafélék és az olaj kiiktatásával.

„Korábban mindenem fájt, amikor reggelente felkeltem, de azt hittem, ez történik, ha az ember már elmúlt 30. Manapság viszont valósággal kiugrom az ágyból, és annyi energiám van! Nagyon is élénk vagyok. Már nem fáj semmim, sőt, az új étrendemet követve az allergiám is elmúlt” – nyilatkozta akkor Alanis, aki ezt a speciális diétát heti ötszöri, egyenként 30 perces kardio edzéssel egészítette ki. Ez rendszerint futás volt, de szívesen járt úszni vagy kerékpározni is.

Ezután megkedvelt egy másik mozgásformát is, a jógát, ami az elmúlt hónapok során legalább akkora szenvedélye lett, mint a futás. Alanis azért szerette meg ezeket az órákat, mert testének, lelkének és egészségének is nagyon jót tesznek. Érdekesség, hogy testvére jógaoktatóként dolgozik, így ennek a mozgásformának a szeretete náluk igazán a családban marad.

Alanis kedvencei

Az énekesnő imádja a párolt spenótot, ám ha egy kis kényeztetésre vágyik, házi fügejégkrémet nyalogat. Ezt te is könnyedén elkészítheted otthon, ha leturmixolsz néhány szem fügét, két jéghideg banánt és némi szójatejet. A masszát tedd be a fagyasztóba (használhatsz vidám formákat is), és néhány óra múlva elkészül a mennyei desszert.

Fotó: Profimedia.hu

Formásabb alak, lépésről lépésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X