Főoldal > AKTUÁLIS > A tánc illúziója – interjú Karsai Zitával

A tánc illúziója – interjú Karsai Zitával

gondolatszaunaszeretettáncteremt
0

Írta: and

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed! Életmód, sport, szépségápolás Zita számára alapvetően egy éve vált fontossá az egészséges életmódra való tudatos odafigyelés. „Egy éve történt valami hirtelen változás az agyamban, amikor is leszoktam a cigizésről. Május 9-én szívtam el életem reményeim szerint utolsó cigijét, és […]

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed!

Életmód, sport, szépségápolás

Zita számára alapvetően egy éve vált fontossá az egészséges életmódra való tudatos odafigyelés. „Egy éve történt valami hirtelen változás az agyamban, amikor is leszoktam a cigizésről. Május 9-én szívtam el életem reményeim szerint utolsó cigijét, és ez nekem nagyon sokat jelent” – meséli a táncművész, aki azért tartja ezt a lépést különösen fontosnak, hiszen az étkezésre és egyéb dolgokra nem ügyel ennyire tudatosan. „Az étkezésre nem nagyon figyelek oda, bár mivel most éppen egy turnéra készülök, amin csúcsformában kell lennem, igyekszem hat óra után már nem enni. De alapvetően még fejlődnöm kell abban, hogy odafigyeljek, hogy mit, mikor és hogyan eszem” – mondja Zita, aki ellenben kétnaponta fut, hiszen így tud igazán gondolkodni, inspirálódni. „Fontos számomra a sport, különösen a futás, hiszen a tánc alapvetően művészet és nem sport. Ezen kívül egy bizonyos kor után már figyelni kell az alakomra, de diétázni és koplalni nem szeretek” – vallja Zita, aki számára a smink viszont a mindennapok szerves részét képezi. „Nekem a sminkelés már napi rutin, hozzátartozik a színpadi közeghez és a show műfajához, amiben élek.” Arcápolásban viszont nincs semmilyen speciális módszere, csak az alapvető dolgokat követi. „Nagyon szeretek viszont szaunázni, tényleg igaz, hogy feszesedik tőle az ember bőre, ezt mindig érzem magamon” – mondja Zita.   

karsai2.jpg ()A tánc üzenete

A sport mellett Zita természetesen a fellépésekre is intenzíven készül, hiszen ez nem csak fizikai, de mentális felkészültséget is megkövetel. „Ha az ember lelkileg jól van, akkor az a színpadi kisugárzásában is látszik, így tud pluszt adni a nézőknek. Őket ugyanis nem a technika érdekli elsősorban, hanem az, hogy milyen érzéseket adunk át. Én a szerelmet akarom közvetíteni, és azt, hogy most érzem igazán nőnek magam” – meséli a táncművész, aki szerint nehéz meghatározni a nőiességet, hiszen mindenki egyéniség, mindenkinek megvan a maga kis fűszere, de legbelül mégis mindenki érzi, hogy mitől lesz igazán nő. „Szeretem a koromat és bármilyen meglepő is, most jutottam el oda, hogy igazi nőnek érezzem magam” – mondja Zita, aki alapvetően későn érő típusnak vallja magát, ezzel indokolva a család és a gyerekvállalás kitolódását is.

Nem véletlen tehát, hogy fellépései során Zita nem a technikai tánctudásra, hanem az érzelmekre és az illúziókeltésre helyezi a hangsúlyt. „Természetesen odafigyelek arra, amit csinálok, nem szeretném, ha a nézők hibákat látnának, de nem tartom magam kiemelkedően jó táncosnak, inkább abban vagyok jó, hogy illúziót keltsek, érzelmeket adjak át, a technika mögött az érzéseket is közvetítsem.”

Zita ehhez mindig máshonnan merít erőt, melyek közül a legmeghatározóbb a zene. „Ez nagyon sokat ad nekem, de nincs kedvenc műfajom, minden zenében van valami, ami abban a pillanatban éppen megajándékoz valamivel, amitől jól érzem magam.”

karsai3.jpg ()Utazás és önbizalom

Zita másik szenvedélye az utazás, és mivel három országban dolgozik egyszerre, bőven van is lehetősége rá. Ugyanakkor elismeri azt is, hogy jó érzéssel tölti el, ha hazajön, hiszen itthon érzi magát igazán biztonságban, itt tudja kiengedni a gőzt. „Azzal, hogy az elmúlt 3 évben különböző országok között ingáztam, rengeteg kapcsolatot építettem és sok új dolgot fedeztem fel magamban. Az emberi kapcsolataim megváltoztak, sokkal több lett az önbizalmam, tudom, hogy mire vagyok képes. Itthon mindenki kishitű, mindenki csak túlél, félti az állását, így elnyomja magában a tehetséget és az önbizalmat. Ha hazajutok, sokak szemében nagyképűnek tűnök, pedig nem vagyok az, csak egyszerűen kint vannak sikerélményeim és elismernek, ami kifelé is sugárzik” – fejti ki Zita.

Persze a sok munka és utazás rengeteg időt és felkészültséget kíván, így Zitának a családjára is kevesebb ideje jut. „Állandóan naprakésznek kell lenni, szállodából szállodába ingázni, bőröndben élni. Harmónia ebben nincs, amibe azért idővel bele lehet fáradni” – mesél az utazó élet hátrányairól Zita, aki azért néhány évet még szeretne ebben a műfajban tölteni. „De természetesen tisztában vagyok vele, hogy ez véges dolog, és már van is tervem, hogy mihez kezdek utána. Ezt még nem akarom elmondani, de annyit elárulhatok, hogy nagy fába vágom a fejszémet.”

Wellness Cafe tipp: Legyen több önbizalmunk, merjük elhinni, hogy képesek vagyunk rá, higgyünk magunkban és abban, hogy a gondolat teremt!

Légy magabiztos nő, kívülről – belülről!

Legyél két hét alatt bomba nő!

Így szépülj okosan!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X