Főoldal > AKTUÁLIS > Mi is ott jártunk: Coca-Cola Testébresztő Fitnesznap

Mi is ott jártunk: Coca-Cola Testébresztő Fitnesznap

edzésfitneszfitnesznapfogyásmozgássportwellness
0

Írta: and

Kilencedik alkalommal került megrendezésre március 28-án a Coca-Cola Testébresztő Fitnesznap. A rendezvénynek

Kilencedik alkalommal került megrendezésre március 28-án a Coca-Cola Testébresztő Fitnesznap. A rendezvénynek ezúttal is a Syma Sport- és Rendezvényközpont adott helyet, ám idén minden eddiginél szélesebb volt a választék. 17 színpad, 110 óratípus és 200 fellépő várta a résztvevőket. Bár megállás nélkül hét órán vettem részt, így sem sikerült mindenhova eljutnom, ami érdekelt. A szervezőket külön köszönet illeti meg, hogy ennyi trendi, izgalmas óratípust be tudtak sűríteni egy napba.

Az esemény a támogatói ajándékcsomagok átvétele után a nagyszínpadon egy nulladik órával kezdődött, ami a warm up nevet kapta. A közel fél órás mozgás azonban olyan hatásos volt, hogy bemelegítés helyett akár önálló edzésként is megállta volna a helyét.

A rendezvény során rengeteg újdonságot lehetett kipróbálni, akár külföldi prezenterek irányításával is. Természetesen a nagy hazai nevek sem hiányozhattak: Katus Attila, Tatarek Rezső, Varró Gyula, Péntek Enikő, Sifi, Lencsés Rita, Borsodi Balázs és a szülés után visszatérő, Béres Alexandra is képviseltette magát.

Újdonság, hogy idén külön termet kapott a step, az Indoor Cycling, a jóga és a dance. Továbbá saját terület illette meg a hazánkban is egyre népszerűbb worldjumping-ot, amelyet végre nekem is lehetőségem nyílt kipróbálni. Az óriástrambulinon történő ugrálás elsőre gyerekjátéknak tűnik, elkezdve vidám, önfeledt mozgásnak, az óra végén viszont alig bírtunk lábra állni. Ez a sejtszintű edzés a test minden sejtjét megterheli, ugyanakkor kíméletes mozgás, miközben háromszor gyorsabban égeti a kalóriákat, mint a futás.

fitnesznaphoz2.jpg ()

A koreografált órák kedvelői nemcsak a dance teremben találkozhattak kedvenceikkel, hanem több színpadon és sok különböző irányzattal. A klasszikus dance aerobic, a grandUp, a zumba, az afromania, a bailar, a breakdance és a jazz is jelen voltak egy-egy óra erejéig. Ezek közül kiemelném az afrodance-t, amit egyszerűen képtelenség megunni. Bátran állíthatom, hogy a legjobb hangulatú óra volt ezen a rendezvényen is. A törzsi tánc mozgásvilágát idéző stílus már az első perctől magával ragad mindenkit, kortól és edzettségi szinttől függetlenül.

A trendi, saját testsúlyos edzések természetesen ezen a napon is hódítottak, ám aki hiányolta a súlyokat, az a hot iron színpada előtt kedvére pakolgathatott.

A küzdősportok kedvelőinek sem kellett szomorkodnia, hiszen több stílust is kipróbálhattak: sokak kedvencét, a kalóriagyilkos cardio kick-boksz-ot, a Thai-Bo-t dance-szel fűszerező Kamibo-t, vagy a nőiesebb Piloxing-ot. Személyes kedvencem az utolsó kettő volt, amelyet egy-egy külföldi prezenter mutatott be a rendezvény résztvevőinek. A Kamibo órát maga Michael Dela Cruze tartotta, aki a mozgásforma fejlesztője. Nagyszerű ötlete támadt, egyesítette az innovatív dance elemeket a Thai-Bo-val. Az óra annyira jó hangulatú volt, hogy játszva álltak össze a harcművészeti elemek koreográfiává. A filoxing, amely a mozgástrendek csarnokban zárta a napot, egyedi ötvözete a boksznak, a pilatesnek és a táncnak. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy igazán csajos, de mégis intenzív edzésre vágyik. Az oktatók Lara Tsitouras, a görög származású, Angliában élő táncos és a magyar master tréner, Mezei Eszter voltak, utóbbi pocakosan is teljes erőbedobással csinálta végig az órát a színpadon.

Fotó: Futanet.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X