Főoldal > AKTUÁLIS > Ónodi Eszter félmaratont fut!

Ónodi Eszter félmaratont fut!

félmaratonfutásfutóversenymozgásÓnodi Esztersportszínésznősztárversenyvivicittá
0

Írta:

Ónodi Eszter, a budapesti Katona József Színház Jászai Mari-díjas művésze életében a tavalyi SPAR Budapest Maraton 10 km-es betétszáma jelentette az első versenyt.

Az októberi sikeres célba érkezés eufóriájában persze már azt fontolgatta, hogy vajon le tudná-e futni tavasszal élete első félmaratonját az április 8-án és 9-én rendezendő 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson?

Úgy néz ki, hogy a felkészülés – amiben Földing Réka, a SPURI Futóbolt munkatársa is segítette Esztert – eredményes volt. Ugyan nem volt könnyű tartani a heti 3-4 edzést, hiszen a Katonában december végén mutatták be az azóta is nagy sikerrel futó Nóra – Karácsony Helmeréknél című Ibsen darabot, amelynek címszereplője a művésznő. És persze a januári extrém hideg sem kedvezett a leginkább a Városligetben és  a Normafánál futó színésznőnek. “Két évvel ezelőtt bárkit kinevettem volna, aki azt mondja, hogy én valaha képes lehetek nem hogy a félmaratonra, de még csak egy Szigetkörre is, ráadásul örömmel, mosolyogva.”

A felkészülés hajrájában, az ápr. 9-i verseny előtti utolsó hosszú futásra is sor került: három  egyenletes, a tervezett versenytempóban (6:00 perc/km) lefutott Szigetkör, azaz 15,9 km került a képzeletbeli edzésnaplóba.

Forrás: Futanet


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X