Főoldal > AKTUÁLIS > Katalin hercegnére most is nehéz várandósság vár

Katalin hercegnére most is nehéz várandósság vár

anyaságbababetegségKatalin hercegnéterhességvárandósságVilmos herceg
0

Írta:

Vilmos herceg felesége harmadik gyermeküket várja, de ez a várandósság sem telik simán.

Hétfőn olvastuk a nagy hírt: Katalin hercegné ismét babát vár. És ez most tényleg nem kamu, ugyanis a királyi család jelentette be a nagy hírt, hozzátéve, hogy a hercegné egy ideig hanyagolni fogja kötelezettségeit. Mert hogy az előző két várandóssága során fellépett vészes terhességi hányás, vagy más néven hyperemesis gravidarum most is fennáll nála.

Egyesek szerint ez sokkal gyakoribb azon nők körében, akiknek lánygyermeket várnak, mások szerint meg inkább azokat a nőket veszélyezteti, akik fiatalon esnek teherbe, vagy először várnak babát, esetleg ikrekkel várandósok.

A rosszulléteket pedig nem árt komolyan venni, hiszen a nyolcadiktól általában a 20. hétig tartó, gyakori hányás nemcsak túlzott fogyást, kiszáradást vagy depressziót okozhat, hanem a magzatnak is árthat. Hát, szerintünk Vilmos herceg felesége már elég tapasztaltan néz szembe ezekkel a rosszullétekkel, sőt, megvannak a maga praktikái is, amiktől egy kicsit jobban érzi magát.

A DailyMail szerint György herceg és Sarolta hercegné anyukája a nyolcadik és 12. hét közt jár mostani terhességével, így a kicsi jövő áprilisban vagy májusban fog megszületni. Reméljük, addigra nem is fog már emlékezni ezekre a rosszullétekre.

Az első terhességénél egyébként csak a kezdeti időszakban volt rosszul, akkor többször kórházba is kellett vinni, de a szakszerű orvosi segítségnek és a rendszeres felügyeletnek köszönhetően nem lett komolyabb baja. Terhessége későbbi szakaszában pedig arra is volt energiája, hogy rendszeres mozgással tartsa fitten magát.

Súlyzós gyakorlatok és kimerítő kardiózás helyett kímélőbb mozgásformákra váltott, így például futás helyett nagyokat sétált kutyájával, Lupóval, miközben igyekezett befelé is figyelni, ami segítette lelki felkészülését az anyaságra.

Emellett állítólag felvett egy jógaoktatót, aki a kismamajóga alapjai mellett a meditáció világába is bevezette őt. A hercegné abban bízott, hogy terhessége végéig aktív kismama tud maradni, hiszen egyrészt nem akart ellustulni, másrészt talán nem is tudna sport nélkül élni.

Katalin hercegné

Kedvenc mozgásformái között megtalálhatjuk a futást, a kerékpározást, az evezést, de a súlyzós gyakorlatokat és a teniszt is nagyon szereti. Kate gyermekkora óta úszik és gyephokizik, de akkor is lelkes, ha családjával, illetve most már leginkább férjével síelni mehet.

Ami pedig az étrendjét illeti, második terhessége során is lazított kicsit szigorú étrendjén, és a sok sovány hús meg saláta mellett kedvenc édességeivel, csokis keksszel és gumimacikkal is kényeztette magát – és szerintünk valószínű, hogy ez a harmadik terhessége alatt is így van.

Fotó: Daily Mail


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X