Főoldal > AKTUÁLIS > Így áll helyt Erős Antónia a mindennapokban

Így áll helyt Erős Antónia a mindennapokban

cukorbetegségegészségegyensúlyErős AntóniahíradóRTL Klubtáplálékkiegészítőtáplálkozás
0

Írta:

Erős Antóniának anyaként otthon, híradósként pedig a képernyőn is nap mint nap helyt kell állnia. Azért, hogy hosszú távon fenn tudja tartani az egyensúlyt, önmagáról sem szabad megfeledkeznie. Különböző praktikák alkalmazása mellett az egészségére mindig is odafigyelt.

A tudatos, egészséges életvitelt néha azonban nehéz összeegyeztetni a hétköznapok hajtásával: hogy ezt mégis hogyan sikerül megoldania, elárulja a Scitec Institute-nak, a sportteljesítmény és egészségfejlesztés intézményének adott interjúban.

Mi az, amire időről időre szükséged van, hogy folyamatosan teljesíteni tudd hétköznapi kötelességeidet?

E.A.: Ami nálam bevált, hogy amikor összecsapnak a fejem fölött a hullámok, egy rövid időre félre teszek mindent, és rendet rakok mind a gondolataimban, mind pedig a fizikai környezetemben. Ez azért is fontos, mert sokszor észre sem vesszük a nagy rohanásban, hogy túl sok mindent hajszolunk ‒ legyek én a legjobb anya, a legjobb a munkámban, a legszebb nő, stb. ‒, miközben megfeledkezünk róla: a végcél, hogy jól érezzük magunkat, lehetőleg nap mint nap. Ilyenkor jó újra rangsorolni a feladatainkat, és bizony nagyon felszabadítóan tud hatni, ha néhányat el is engedünk közülük, és helyettük pihenéssel vagy a családtagjainkkal töltjük az időnket.

Mit jelent számodra a tudatos életvitel, és hogyan valósítod meg a hétköznapokban?

E.A.: Akkor kezdtem el tudatosan kialakítani az életmódomat, amikor 25 éves koromban kiderült, hogy 1-es típusú cukorbeteg vagyok. Ebben a korban persze senki sem az étrendjével és a vércukorszintjével szeretne foglalkozni, de mára már az a tudatosság és rendszeresség, amit a cukorbetegség megkívánt tőlem, elemi részemmé vált, és rengeteg mindent köszönhetek neki. Ahhoz, hogy a megfelelő táplálkozást és a rendszeres testmozgást egy még magasabb szintre tudjam emelni, a Scitec Institute szakértő csapata segít: a hétköznapjaimba könnyen beépíthető, egyénre szabott étrenddel és edzéstervvel.

Számodra mi a legfontosabb szempont, ha az egyéni étrended kialakításáról van szó?

E.A.: Szerencsére mindenevő vagyok, így szinte bármilyen ételt javasolhatnak nekem. Ami viszont fontos, hogy rugalmas legyen a táplálkozási tervem, ne étkezésről étkezésre határozza meg, hogy mit egyek, hanem inkább több ajánlás közül választhassak olyat, ami nem csak jót tesz, de jól is esik, és könnyen bele tudom illeszteni a hétköznapjaimba.

Mi az, ami segít továbbmenni, ha elakadsz a sikerhez vezető úton?

E.A.: Ha elakadunk, sokszor elég csak hallgatni az ösztöneinkre, és elengedni a dolgokat. Hagyni, hogy maguktól menjenek a dolgok.

Forrás: KRQ


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X