Főoldal > ÉV EDZŐJE > Erre a 4 dologra figyelj, ha személyi edzőt keresel

Erre a 4 dologra figyelj, ha személyi edzőt keresel

edzésedzőedzőteremmozgássportszemélyi edzőtipptréner
0

Írta:

Nem kihívás már a futás, egyedül pedig utálsz tornázni? A személyi edzőket neked találták ki – viszont nem mindegy, kivel vágsz neki a sportolásnak. A következőkre ügyelj, ha a legjobb trénert keresed.

1. Beszélgess vele!

Nagyon nehéz lesz a közös munka, ha már az alapvető kérdésekben nem juttok dűlőre! Amennyiben ő a gépi edzéseket részesíti előnyben, te viszont a saját súlyod felhasználásával szeretsz mozogni, valószínűleg jobban jársz, ha tovább keresgélsz; ahogyan egy aerobikoktatótól sem várható el, hogy gerincerősítő gyakorlatokkal fűszerezze meg az edzésedet. Jobban jársz, ha már az elején tisztázod az edzővel az elképzeléseidet és az igényeidet.

47510986 - sport, fitness, teamwork, bodybuilding and people concept - young woman and personal trainer with barbell flexing muscles in gym

2. Teszteld!

Mielőtt rátérnétek az anyagiakra, tegyél fel az edzőnek pár fontos kérdést: hol végzett, mit oktat, miket szeret sportolni stb. Amennyiben ezek megvannak, tájékoztasd őt az elképzeléseidről és az igényeidről, valamint kérdezd meg őt a várható eredményekről, és a közös munkátok menetéről (pl. az órák hosszúsága, az edzések típusai, diéta bevezetése stb.).

3. Próbáld ki!

Mielőtt befizetnél egy tíz alkalmas bérletre a jövőbeli személyi edződ mellé, mindenképpen tartsatok egy próbaórát – a legtöbb profi egyébként ezt javasolni is szokta, mert könnyen lehet, hogy ami elvben jól működött, a gyakorlatban már nem is tetszik annyira.

4. Gondold át!

Miután megvolt a próbaóra, ne siess a recepcióhoz megvenni a bérletet! Gondold át, hogy hogyan tudtatok együttműködni, mennyire segített az edzésedben, illetve, hogy tudott-e kellően motiválni a trénered a sportolást illetően. Ha ezekre a kérdésekre NEM-mel válaszolnál, keress tovább, amennyiben pedig még bizonytalan vagy, kérj még egy próbaórát!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

BiotechUSADiaz

Diaz fitt kulisszatitkai

Írta:
0

Csöndör László Diaz nevét már az egész ország ismerheti, hiszen a Fluor Tomival közös Wellhello zenekar elnökeként évek óta a hazai popzene csúcsán ad koncerteket országszerte és ontja magából a jobbnál jobb slágereket.

Kövess Facebook-on!
X