Főoldal > ÉV EDZŐJE > Így érdemes lélegezned edzés közben

Így érdemes lélegezned edzés közben

edzéslélegzéssport
0

Írta:

Akár az edzés rovására is mehet, ha nem lélegzünk helyesen mozgás közben. De hogyan csináljuk jól?

A legtöbben edzés közben arra koncentrálnak, hogy meg tudják csinálni a kijelölt sorozatot, számolgatják, mennyi van hátra, és nem figyelnek oda a helyes légzésre. Pedig edzés közben óriási szerepe van a belégzés és a kilégzés mikéntjének, mert akár negatívan is hathat a teljesítményünkre, ha erre nem ügyelünk.

A helyes módszer a belégzésnél az, ha az orrunkon át szívjuk be a levegőt, amit hagyunk beáramlani a hasunkba, közvetlenül az előtt, hogy az izmaink erőt fejtenének ki. Ezután pedig lassan, a szánkon át kell kiengedni a levegőt. Egy fekvőtámasz esetén például akkor célszerű beszívni a levegőt, amikor hajlítjuk a könyököt, és kiengedni, amikor visszatérünk az alapállásba. Amíg nem tudjuk tökéletesen végezni a légzést edzés közben, érdemes jobban koncentrálnunk a lélegzetvételeink számára, és lassítani a mozgás tempóján, ha nem tudjuk összehangolni a légzéssel.

A szabályos légzés segíthet abban, hogy a testünk jobban kontrollálja a mozgásunkat, hogy nyugodtak maradjunk, és hogy minden izmot bevonjunk az edzésbe. Ez pedig segíthet abban is, hogy még eredményesebb legyen az edzésünk. Ha odafigyelünk a légzésre, az izmaink kevesebb szén-dioxidot termelnek, és a vérkeringésünk is hatékonyabb lesz.

Via


További cikkeink a témában

BiotechUSADiaz

Diaz fitt kulisszatitkai

Írta:
0

Csöndör László Diaz nevét már az egész ország ismerheti, hiszen a Fluor Tomival közös Wellhello zenekar elnökeként évek óta a hazai popzene csúcsán ad koncerteket országszerte és ontja magából a jobbnál jobb slágereket.

Kövess Facebook-on!
X