Főoldal > DIÉTA > Szépség az étlapodon

Szépség az étlapodon

diétaszépségwellness
0

Írta:

Az egészséges táplálkozás ugyanis nemcsak az egészséges életmódot hozza maga után, hanem egészséges külsővel is megjutalmaz. Íme, 10 olyan táplálék, amely segíthet abban, hogy szépséged megőrizd! VízHa sok vizet iszol, tested hidratáltan tarthatod, és ez egész külsődön meglátszik majd: a kellemes tapintású, nem száraz és repedezett bőrtől kezdve az egészséges hajon át a szép, strapabíró […]

Az egészséges táplálkozás ugyanis nemcsak az egészséges életmódot hozza maga után, hanem egészséges külsővel is megjutalmaz. Íme, 10 olyan táplálék, amely segíthet abban, hogy szépséged megőrizd!

Víz
Ha sok vizet iszol, tested hidratáltan tarthatod, és ez egész külsődön meglátszik majd: a kellemes tapintású, nem száraz és repedezett bőrtől kezdve az egészséges hajon át a szép, strapabíró körmökig. Ha gyakran puffadtnak érzed magad, ennek okát a felhalmozott nátriummennyiségben keresd! Ezt a többletet pedig a legjobb módon úgy csökkentheted, ha emeled a folyadékfogyasztásod és hagyod, hogy tested kitisztuljon! És ne feledd: a kellő mennyiségű folyadékfogyasztás a fogyókúrában is segíthet. Ha egy nagy pohár vízzel indítod az étkezéseket, garantáltan kevesebb étellel is beéred majd!

C-vitamin

0001715_2.jpg ()

A C-vitamin igazi segítőd lehet a fertőzések és betegségek elleni harcban. Felpumpálja az immunrendszert, és ha mégis megbetegszel, felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Tudtad, hogy a C-vitamin mindezen jó tulajdonságai mellett a kollagén-termelésben is részt vesz? A kollagén az a bőr alkotórészeként jelen lévő kötőszöveti fehérje, amely rugalmassá, de mégis feszessé teszi bőrödet, és megóv a gyors ráncképződéstől is. A citrusfélék, az eper, a paradicsom, brokkoli és a káposzta: mind-mind igazi C-vitamin bomba. Ha pedig ezeknek csak a levét iszod, akkor is hozzájuthatsz eme értékes vitaminhoz!

Zöld tea
Nemcsak antioxidánsokban gazdag, de jelentős koleszterincsökkentő hatással is bír, melynek köszönhetően javítja az immunrendszer működését és csökkenti bizonyos daganatos betegségek kockázatát. Ha inkább nagy kávéivó hírében állsz, próbáld meg egy ideig a szokásos reggeli löketet inkább zöld teával helyettesíteni. Tejszín, cukor és mesterséges ízesítők nélkül az igazi ez a csodálatos ital – meglátod, hamarosan a súlyod is csökkenhet, és hosszabban tart majd a felfrissülés is!
Bővebben a teáról

Tej

0001715_3.jpg ()

A tej élet, erő, egészség – ez pedig nem a régi korok egyik hírhedt marketingszövege, hanem tény. Gazdag kálciumban, B2, B12 és D-vitaminban. A kálcium és az ennek felszívódását segítő D-vitamin pedig – valljuk be –tökéletes párosítás ebben a finoman selymes italban. Neki köszönhetően ugyanis csontjaid, fogaid egészségesek és erősek lesznek hosszú ideig. A B2 és B12-vitaminok elengedhetetlenek a vörösvérsejtek fejlődéséhez, amik pedig a sejtekhez szállítandó oxigént biztosítják. A gyorsan szállított oxigéntől pedig bizony hajad és bőröd is életerős, egészséges lesz!

Szója
A szója aminosav-tartalma igen magas, de ez a hüvelyes zöldség gazdag E-vitaminban és antioxidánsban is. Ezek az összetevők járulnak hozzá ahhoz, hogy bőröd finom és ápolt és rugalmas legyen.

Esszenciális zsírsavak
Az esszenciális zsírsavak – mint az omega3 és az omega6 – jó zsírokként ismertek. Segítenek a sejtek működésében, segítik a bőr, a haj, a körmök, izmok – vagyis minden olyan testrészed működését, amik miatt szépnek érezheti magát az ember. Mint a többi szépítő eledel, a szépítő omega6 és omega3 zsírsavak is hozzájárulnak ahhoz, hogy bőröd tisztátalanságai eltűnjenek, ne ráncosodj és hajad gyönyörűen csillogó maradjon, körmeid pedig erősek, gyorsan növők és szép fehérek legyenek!

Zöldségek, amik tényleg zöld színűek

0001715_1.jpg ()

A valóban zöld zöldségek, mint a spenót, a zöldborsó és a kel, bővelkednek A, C és E-vitaminban, valamint vasban és rostokban. A C-vitamin és a szépség kapcsolatáról már ejtettünk szót a fentiekben – ahhoz azonban, hogy bőröd és hajad szépségét megőrizd, az A és E-vitamin is elengedhetetlen. Ezek közül az A-vitamin antioxidáns hatással bír, és javítja-fenntartja szemeid egészségét és ápoltságát, az E-vitamin pedig az egészséges, fiatalosan puha bőrért felelős.  

Joghurt
Miután a joghurt tejtermék, rendelkezik mindazon jó tulajdonságokkal, amiket már a tejnél említettünk. A kálciumon, B2 és B12-vitaminon túl pedig az immunrendszerre jótékony hatású baktériumokat is tartalmaz, melyek segítik az emésztést, javítják az immunrendszer működését. Arcpakolásként használva tisztítja és hidratálja a bőrt.

Fokhagyma
A fokhagyma jótékony hatásait évszázadokkal ezelőtt felfedezték már, de igazán komolyan csak a jelenkori tudomány támasztotta alá tényekkel. Tanulmányok szerint csökkenti a vérnyomást, a koleszterinszintet és a daganatos betegségek elleni harcban is jelentős szerepet játszik. Bár nem felkelés után, munkába indulva a legjobb választás, azt fontos fejben tartani, hogy igen magas antioxidáns-tartalommal rendelkezik – ennek köszönhetően pedig segít abban, hogy minden nap szép legyél. Ha nyersen, önmagában fogyasztva nem bírod, kapszula formájában vedd magadhoz!

Csokoládé
El kell ismerni, hogy a csokoládé nem a leginkább egészségtudatos eledel. Persze több pozitív hatással is bír lelkiállapotodra: endorfinokat és szerotonint pumpál a testedbe, amelynek köszönhetően nyugalmat és kellemes érzést biztosít számodra. És ha jól érzed magad, akkor bizony jól is nézel ki. Ez pedig elég bizonyíték, nem igaz?

Még több szépségápolás:
szepseg.lap.hu

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X