Főoldal > DIÉTA > Éltető ételek

Éltető ételek

diétaétrendwellness
0

Írta:

Tavasszal az egész természet segít minket, hogy tisztuljunk, megújuljunk: az emberiség évezredes tudása ez, a különböző vallások is ilyenkor rendelnek nagyböjtöt. Felfordult világunkban persze nem olyan könnyű visszatalálni ösztöneinkhez. A gyerekek még tudják, mi a jó nekik – mondja Katalin. Ha egy beteg kicsi elé kiteszel az asztalra mindenféle finomságot, kutatások bizonyítják, hogy ahhoz az […]

Tavasszal az egész természet segít minket, hogy tisztuljunk, megújuljunk: az emberiség évezredes tudása ez, a különböző vallások is ilyenkor rendelnek nagyböjtöt. Felfordult világunkban persze nem olyan könnyű visszatalálni ösztöneinkhez.

0002011_1.jpg ()

A gyerekek még tudják, mi a jó nekik – mondja Katalin. Ha egy beteg kicsi elé kiteszel az asztalra mindenféle finomságot, kutatások bizonyítják, hogy ahhoz az ételhez nyúl, amire pont szüksége van a gyógyuláshoz. Aztán úgy ötéves korukra sikerül őket kemény munkával elrontanunk. Nem figyelünk szervezetünk jelzéseire: ez nem lenne baj, ha ösztönösen helyesen működnénk, de a jóléti társadalom felborítja a természetes rendet. Soha ilyen mennyiségben nem volt elérhető az ennivaló, így nem csoda, hogy erre az alapvető funkciónkra: az evésre olyan könnyen rakódnak rá problémáink. De ahogy a bajok kibújhatnak itt, úgy a változás is elindítható innét. Ehhez szemléletváltás szükséges, nem elég a diéta, vagy böjt. Ahogy Einstein mondta: azt a problémát, amit egy gondolkodásmóddal létrehoztunk, nem lehet ugyanazzal a gondolkodásmóddal orvosolni.

A táplálkozási önismeret azt jelenti, hogy nem csak arra figyelünk, mit eszünk, de jelen vagyunk az asztalnál, megadjuk az étkezések módját – a szemléletváltás bekövetkezhet az ételeinken keresztül is. Persze mindenki másképp egyforma – ezért ez csak személyre szabottan működhet, nem hiszek az egyendiétában. Hajlamosak vagyunk kívülről várni a segítséget – pedig saját magunk tudjuk a legjobban, mire van szükségünk.

Évszakváltásokkor, így most tavasszal is érdemes elvégezni egy jól felépített és átgondolt tisztítókúrát, hogy kitisztulva ráhangolódjunk testünk valódi igényeire. Fantasztikus érzés, mikor újra igazi éhséget érzel! Már nem tudjuk, mi az, éhesnek lenni, mert fölösleges dolgokkal tömjük magunkat nap, mint nap. Azt is meg kell tanulni, hogy el tudjuk választani a valódi éhséget a pszichés éhségtől.

Az étel önmagában gyógyíthat – az Angyalok konyhájában mi erre különösen odafigyelünk. Évekkel ezelőtt, mikor a szakdolgozatomat írtam, egy kísérletet végeztem, ebből nőtte ki magát az egész kezdeményezés. Nyolc különböző korú nővel megbeszéltem, hogy egy hónapig kizárólag azt eszik, amit összeállítok nekik. Szó szerint csodálatos eredmények születtek! Egyiküknek negyven évesen az orvosok azt mondták, már nem lehet gyereke: ez alatt a hónap alatt mindenféle medikális beavatkozás nélkül teherbe esett. Másikuknak ekkor sikerült eladni a házat, amitől évek óta szabadulni próbált. Volt, aki végre ki tudott lépni gyötrelmes kapcsolatából.

Ahogy tehát beindult a tisztulás fizikai szinten, úgy hatott tovább minden más energiasíkra, életterületre. Olyan ez, mint mikor bedobsz a tóba egy kavicsot, és a vízen keletkezett gyűrűk továbbfodrozódnak. A fogyás igazából csak mellékhatás. A változás egyik pillanatról a másikra jön létre, csak az út hosszú, ami odáig vezet.

Fordulj bizalommal az Angyalok konyhája szakembereihez!
Az Angyalok konyhájáról bővebben olvashatszt – itt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X