Főoldal > DIÉTA > 5 szépítő étel

5 szépítő étel

diétaszépségtáplálkozáswellness
0

Írta:

TojásAz állandó viták tüzében álló tojás bizony nagyon fontos emberi táplálék: fehérjéje az emberi szervezet számára könnyen hasznosítható, magas biológiai értékű. Ezáltal segít a karcsú, szálkás test megtartásában. Sárgájának is van tápértéke, igaz, magas koleszterintartalma miatt érdemes mértékkel fogyasztani. Ne feledd, ha rostos zöldségekkel együtt eszed, kevesebb zsír szívódik fel belőle! A tojás nagyszerű reggeli, […]

Tojás
Az állandó viták tüzében álló tojás bizony nagyon fontos emberi táplálék: fehérjéje az emberi szervezet számára könnyen hasznosítható, magas biológiai értékű. Ezáltal segít a karcsú, szálkás test megtartásában. Sárgájának is van tápértéke, igaz, magas koleszterintartalma miatt érdemes mértékkel fogyasztani. Ne feledd, ha rostos zöldségekkel együtt eszed, kevesebb zsír szívódik fel belőle! A tojás nagyszerű reggeli, és ugyanennyire kiváló vacsora is!
Tippünk: heti 4-5 tojássárgájánál ne fogyassz többet, fehérjéjét azonban – mérsékelt húsfogyasztás mellett – nagyobb mennyiségben is élvezheted! Mindig egyél mellé valamilyen zöldséget!

Kaukázusi kefír
Akinek valamit is számít az egészsége, rendszeresen kortyolja ezt a frissítő, alakot és szépséget megőrző hófehér italt. A hagyományos kefirrel ellentétben a kaukázusi kefir élesztőgombái enyhén szénsavas ízt kölcsönöznek eme értékes, élőflórában gazdag italnak. A kaukázusi kefir felfrissíti az anyagcserédet, regenerálja a szervezeted, legyen szó egy kemény edzésről vagy akár egy betegség utáni időszakról. Erős antibiotikus hatásával segíti a gyulladások megszűnését a testedben, bárhol is legyen a probléma. Antioxidáns hatást is gyakorol a szervezetedre: méregtelenít, szépíti a bőröd, fokozza a nemi aktivitást, csökkenti a koleszterinszintet, gátolja a rákos sejtek kialakulását.
Tippünk: Egy szelet pirítós kedvenc rozscipódból nagyszerű partnere a kaukázusi kefirnek!

Rizs

0002590_1.jpg ()

Amikor szénhidrátra van szükséged, de semmi nehézzel sem szeretnéd megterhelni a gyomrod, akkor a rizs nagyon jó barátod lesz. Gyorsan emésztődik, könnyen megbolondítható zöldségekkel, lencsével, kurkumával, fetasajttal… Zsírtartalma szinte nincs, és még fehérjét is tartalmaz! Ha ráérsz, időzz el egy sushibárban, feledkezz bele a rizskülönlegességekbe!
Tippünk: A főtt lencsével és nagy, pirított hagymadarabokkal elkevert rizs nagyon tápláló, izgalmas étel.

Alma
A táskád mélyén vagy az autót kesztyűtartójában mindig legyen nálad egy tartalékban… Az alma felfrissít, ellát egy kis energiával, stabilizálja a vércukorszintet, rostot, vizet és vitaminokat juttat a szervezetedbe. Bármikor, bármilyen ételhez hozzácsaphatod, a legjobb, ha a reggeli szendvicsed mellé is elropogtatsz egyet. A rostok csökkentik a zsírok felszívódását, és az ételek glikémiás indexét is, mely minél alacsonyabb, annál kevésbé hajlamosít hízásra, cukorbetegségre.
Tippünk: A gála alma az egyik legtáplálóbb almafajta a világon.

Lazac
A rózsaszín húsú finom hal olyan olajokat rejt, melyek megvédik érrendszered a szűkületektől, és kordában tartják a káros vérzsírszinteket. Fehérjetartalma regenerálja a fáradt izmokat, segít megszabadulnod a felesleges zsírpárnáktól. A halhús jótékony hatása az érrendszerre 3-4 napig is eltart, ezért hetente egyszer mindig iktasd be a táplálkozásodba!
Tippünk: A sült lazac párolt vagy grillezett zöldségekkel a legmegfelelőbb vacsora!

Cikkünk szerzője a Fitnet alapító főszerkesztője.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X