Főoldal > DIÉTA > Diéta borral!

Diéta borral!

diétaevésfogyókúra
0

Írta:

A bor megakadályozza bizonyos szív- és agykárosodások kialakulását, mint például a szívkoszorúér megbetegedés a szívinfarktus, vagy az Alzheimer-kór. A borfogyasztók nagyobb ellenállást tanúsítanak bizonyos rákos megbetegedésekkel szemben is, a közhiedelemmel ellentétben, miszerint a bor káros az egészségre. A borfogyasztók átlagos életkora hosszabb, mint a sör vagy egyéb szeszesital fogyasztóké. A tudósoknak fejtörést okoz: vajon a […]

A bor megakadályozza bizonyos szív- és agykárosodások kialakulását, mint például a szívkoszorúér megbetegedés a szívinfarktus, vagy az Alzheimer-kór. A borfogyasztók nagyobb ellenállást tanúsítanak bizonyos rákos megbetegedésekkel szemben is, a közhiedelemmel ellentétben, miszerint a bor káros az egészségre. A borfogyasztók átlagos életkora hosszabb, mint a sör vagy egyéb szeszesital fogyasztóké.

A tudósoknak fejtörést okoz: vajon a bor tényleg egy „csodaszer”?

A vörösbor olyan antioxidánsokat tartalmaz, melyeknek nagyon magas az egészségvédő szerepe. De nem ilyen egyszerű a helyzet ok-okozati szempontból. Valószínű, hogy azokra a borfogyasztókra igaz a fenti állítás, akik egyidejűleg egészséges ételeket fogyasztanak, többet mozognak, mint azok akik a sört, vagy más alkoholt részesítenek előnyben.

Úgyis fogalmazhatnánk: a borfogyasztás egyenlő egyfajta életstílussal? Egy friss tanulmány szerint azok, akik rendszeresen fogyasztanak bort, gondosabban válogatják meg ételeiket. Egy dán kutató 3,5 millió élelmiszer bolti számlát vizsgált meg és ebből kimutatta, hogy azok, akik csak bort fogyasztanak, sokkal több gyümölcsöt, zöldséget, sajtokat, zsírmentes húsokat vásárolnak, mint azok, akik egyáltalán nem vesznek bort.

A bor az egyik főszereplője a Mediterrán-diétának. Ha szeretnéd elkezdeni ezt az étrendet, ismerkedj meg vele! Katints ide!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X