Főoldal > DIÉTA > Sárgabarack – titkos fegyver az öregedés ellen

Sárgabarack – titkos fegyver az öregedés ellen

fiatalságöregedéssárgabarack
0

Írta:

Kutatások bizonyítják, hogy az összes táplálék közül a sárgabarack az, amely a legnagyobb mennyiségű és legtöbbféle karotinoidot tartalmazza. A karotinoid pedig nem más, mint egy antioxidáns, mely segít megelőzni a szívbetegségeket, csökkenti a „rossz” koleszterinszintet, és megvéd a daganatos betegségektől. Talán nem véletlen, hogy a tradicionális kínai gyógyászatban a sárgabaracknak méregtelenítő, szomjoltó és a testnedveket regeneráló […]

Kutatások bizonyítják, hogy az összes táplálék közül a sárgabarack az, amely a legnagyobb mennyiségű és legtöbbféle karotinoidot tartalmazza.

A karotinoid pedig nem más, mint egy antioxidáns, mely segít megelőzni a szívbetegségeket, csökkenti a „rossz” koleszterinszintet, és megvéd a daganatos betegségektől. Talán nem véletlen, hogy a tradicionális kínai gyógyászatban a sárgabaracknak méregtelenítő, szomjoltó és a testnedveket regeneráló hatást tulajdonítanak.

Természetesen nemcsak a gyönyörűen sárgálló, lédús gyümölcsnek vannak pozitív hatásai: magját is használhatjuk, ha az egészségünkre szeretnénk odafigyelni. A magok főzete ugyanis tonizálja a légutakat és csillapítja a köhögést. Arra azonban érdemes odafigyelnünk, hogy melyik fajta sárgabarackkal van dolgunk: némelyik ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz olyan kémiai vegyületet, ami rossz hatással lehet szervezettünk működésére. Hogy ne okozzunk nagyobb bajt, mint amennyit használhat nekünk a sárgabarack magja, mindig vegyük le a mag hártyás héját és ne fogyasszunk 5 szemnél többet a nap során.  

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X