Főoldal > DIÉTA > Fogyókúrás sikersztori – Felfedeztem magamban a nőt!

Fogyókúrás sikersztori – Felfedeztem magamban a nőt!

diétafogyókúrawellness
0

Írta: and

Mészáros Orsolyának gyermekkorában nem hogy problémája nem volt a testsúlyával, a szülei egyenesen aggódtak érte, olyan vékonyka volt. Fehérjeallergiája miatt ugyanis emésztést segítő gyógyszert kellett szednie, ez pedig felgyorsította az anyagcseréje működését. Tízéves korában az orvosok tanácsára abbahagyta a gyógyszer szedését, ennek hatására egy év leforgása alatt 35 kilóval gyarapodott a súlya. „A legfontosabb én […]

Mészáros Orsolyának gyermekkorában nem hogy problémája nem volt a testsúlyával, a szülei egyenesen aggódtak érte, olyan vékonyka volt. Fehérjeallergiája miatt ugyanis emésztést segítő gyógyszert kellett szednie, ez pedig felgyorsította az anyagcseréje működését. Tízéves korában az orvosok tanácsára abbahagyta a gyógyszer szedését, ennek hatására egy év leforgása alatt 35 kilóval gyarapodott a súlya.

0006725_1.jpg ()

„A legfontosabb én vagyok!”

A tetemes súlyfelesleg felszedésében lelki tényezők is szerepet játszottak: a szülők válása megviselte a kamaszlányt. Orsi a hirtelen alakváltozást rosszul élte meg, visszahúzódó lett, nagyon zavarta a túlsúlya. Több alkalommal is nekiveselkedett a diétázásnak, egyszer egy drasztikus fogyókúrával és sok mozgással sikerült is megszabadulnia tizenöt kilótól, ám ez fél év után visszakúszott rá. Rendszeresen böjtölt, aminek hatására fogyott ugyan pár kilót, de az eredmény sosem maradt tartós. A súlyfeleslege miatt nagyon vastag volt a felkarja, ezért huszonévesen plasztikai műtétre vállalkozott.

Végül Orsi tavaly júliusban kemény elhatározásra jutott.

„Elegem lett a kövérségből, nem akartam többé abban a testben élni. Pszichikailag is nagy változáson mentem keresztül: ráébredtem, hogy senki és semmi nem lehet fontosabb önmagamnál, és nem csak a lelkemet, de a testemet is karban kell tartanom.”

Az akarat diadala
Orsi keresett magának egy személyi edzőt, Messe Zsuzsit, egyrészt a szakmai segítség miatt, másrészt azért, mert szüksége volt a motiválásra. Zsuzsi heti háromszori edzést írt elő számára, kardio- és súlyzós mozgást vegyesen, az étkezésre vonatkozóan csak annyit kért tőle, hogy este hat óra után már ne egyen semmit.

„Az első két hét, bevallom, gyötrelmesen telt – emlékszik vissza Orsi. – De nagyon elszánt voltam, csak az lebegett a szemem előtt, hogy minél többet fogyjak. Persze az is motivált, hogy tudtam: ha vékonyabb leszek, sokkal csinosabban, nőiesebben öltözhetek. Rengeteg erőt adott az is, hogy az edzőtársak könnyedén befogadtak, segítettek és támogattak mindenben.”

Ezután történhetett bármi, Orsi az edzés időpontját szent és sérthetetlenként kezelte. Semmiféle programmal nem lehetett eltéríteni az előírt tréningektől, semmire nem cserélte volna fel a testmozgást. A kijelölt napokon munka után indult edzésre, de az is előfordult, hogy csak reggel tudta beiktatni a testmozgást, ilyenkor fél hatkor kelt. De még ezt sem bánta, hiszen mindenképpen meg akart szabadulni a túlsúlyától. Az edzés megkezdése után pár héttel az étrendjét is megreformálta. Búcsút intett a szénhidrátoknak, a cukornak és a kenyérnek, helyettük rengeteg gyümölcsöt, zöldséget és roston sült húst evett. Ha édességre vágyott, nagy ritkán megengedett magának egy-egy mézes joghurtot vagy egy túró rudit. Az életmódváltásnak köszönhetően a fogyás hamar beindult, fél év alatt sikerült tíz kilótól megszabadulnia. Ezután azonban mélypontra jutott.

Orsi fogyókúrás sikerének folytatásáért lapozd fel a Wellness magazin novemberi számát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X