Főoldal > DIÉTA > Koktél az üde bőrért

Koktél az üde bőrért

egészségfogyókúraszépségwellness
0

Írta:

Koktél az üde bőrértHozzávalók: 3 szelet friss, hámozott ananszkarika (ha csak konzerv van otthon, nem baj, de ebben az esetben mindenképp öblítsd le a gyümölcsökről a cukrozott vizet) fél kígyóuborka fél alma kimagozva Elkészítés: A gyümölcsöket és az uborkát vagy pépesítsd turmixgéppel vagy gyümölcscentrifugán nyomd át. Frissen kortyold a zamatos levet! Miért olyan jó ez […]

0007699_1.jpg ()

Koktél az üde bőrért
Hozzávalók:

  • 3 szelet friss, hámozott ananszkarika (ha csak konzerv van otthon, nem baj, de ebben az esetben mindenképp öblítsd le a gyümölcsökről a cukrozott vizet)
  • fél kígyóuborka
  • fél alma kimagozva

Elkészítés:
A gyümölcsöket és az uborkát vagy pépesítsd turmixgéppel vagy gyümölcscentrifugán nyomd át. Frissen kortyold a zamatos levet!

Miért olyan jó ez a koktél?
Az ananászban található bromelin fehérjebontó hatású, így segíti az emésztést, ezen től pedog természetes gyulladáscsökkentő hatással is bír.
Az uborka magas káliumtartalma miatt kiváló vízhajtó hatással bír, és üdévé, fiatalossá teszi a bőrt. Azok, akiknek egyébként túlségos száraz a bőrük, csak mértékkel javasolt!
Az alma jó vértisztító és emésztést segítő hatással bír, a héjában található pektinnek köszönhetően segíti az anyagcserét, tisztítja a májat és a vesét is. Jelentős mennyiségben tartalmaz kálciumot, foszfort, magnéziumot, nátriumot és káliumot is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X