Főoldal > DIÉTA > Vágykeltő sárgarépa

Vágykeltő sárgarépa

diétaegészségfogyókúrasárgarépa
0

Írta:

Persze fütyülni nem tudunk szebben tőle – ahogyan gyerekkorunkban csábítgattak fogyasztására, de számos egyéb erény szól mellette. A szervezetet általánosan erősítí, a szem- és bőrpoblémákat gyógyítja, rákmegelőző, sőt: szerelmi vágykeltőként sem utolsó ez a szerény kis növény. Üdítő narancssárga színe önmagában jókedvre derít a szürke téli napokon – egy köteg friss sárgarépa akár a konyha […]

0007184_1.jpg ()

Persze fütyülni nem tudunk szebben tőle – ahogyan gyerekkorunkban csábítgattak fogyasztására, de számos egyéb erény szól mellette. A szervezetet általánosan erősítí, a szem- és bőrpoblémákat gyógyítja, rákmegelőző, sőt: szerelmi vágykeltőként sem utolsó ez a szerény kis növény.
Üdítő narancssárga színe önmagában jókedvre derít a szürke téli napokon – egy köteg friss sárgarépa akár a konyha dísze is lehet. Ugyanígy hangolja fel testünket: a benne lévő rengeteg karotin serkenti immunrendszerünket. Magas rosttartalma pedig segíti az emésztést, és csökkenti a vér káros koleszterinszintjét.
Ráadásul bátran főzheted, alig veszít értékes tulajdonságaiból. Ha pedig nyersen eszed, érdemes lereszelni, hogy hatóanyagai könnyebben felszívódjanak. Egy jó kis szendvics tetejét szórd meg bőségesen friss sárgarépával – máris kész a finom és egészséges csemege. De nyugodtan rágcsálhatod magában is – csak jót teszel vele!

A WellnessCafe tippje:
Igazán finom és tápláló vacsorában lehet részed, ha egy sárgarépát közepes lukú reszelőn lereszelsz, majd jól meglocsolod extra szűz olívaolajjal. A sárgarépában lévő A-vitamin oldódásához – ahogy azt az iskolában is tanultuk – zsírra van szükség. Pirítóssal a legjobb!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X