Főoldal > DIÉTA > Méregtelenítés medvehagymával

Méregtelenítés medvehagymával

egészségfogyókúraméregtelenítés
0

Írta:

Ha szereted a hagymát, nem fogsz csalódni benne: íze erőteljes, felhasználhatod fűszerezésre, salátákba, szendvicsekhez, és ami a fő: igazi gyógynövény, hatása a fokhagymánál tizenkétszer erősebb! Magas hatóanyag tartalmának köszönhetően – A-, B1-, B2- és C-vitaminok, niacin, magnézium, vas, cink, kalcium – jótékonyan hat a szervezetre: javítja a szív-és érrendszer működését csökkenti a káros koleszterin szintet […]

Ha szereted a hagymát, nem fogsz csalódni benne: íze erőteljes, felhasználhatod fűszerezésre, salátákba, szendvicsekhez, és ami a fő: igazi gyógynövény, hatása a fokhagymánál tizenkétszer erősebb! Magas hatóanyag tartalmának köszönhetően – A-, B1-, B2- és C-vitaminok, niacin, magnézium, vas, cink, kalcium – jótékonyan hat a szervezetre:

  • javítja a szív-és érrendszer működését
  • csökkenti a káros koleszterin szintet
  • segíti a méregtelenítést
  • támogatja az emésztést
  • gyulladásgátló és gombaellenes hatása is ismert
  • javítja az emlékezetet
  • elpusztítja a vírusokat és baktériumokat

A friss növényt keverheted salátába, ízesítheted vele szendvicsedet, de akár teaként is fogyaszthatod, ha két evőkanál aprított levelet leforrázol egy csésze vízzel. De megszárítva is értékes, ha jótékony hatásait és finom ízét szezonján túl is élvezni szeretnéd. 

Figyelem!
A medvehagyma leveleit az igazán kezdő gyűjtők könnyen összetéveszthetik a mérgező hatású májusi gyöngyvirág és őszi kikerics leveleivel. Gyűjtés közben érdemes a szaglásunkat segítségül hívni: a medvehagyma illata ugyanis nagyon hasonlít a fokhagymáéra, ami a két mérgező “hasonmásról” nem mondható el.

Receptejánlatunk – Medvehagyma-saláta retekkel
– 30 gr medvehagyma levél
– 1 csokor hónapos retek
– ízlés szerint kígyóuborka és pritaminpaprika
– 1 pohár zsírszegény joghurt
– só, bors ízesítésre
A saláta hozzávalóit apróra vágjuk, a medvehagyma-leveleket tépkedjük és a joghurtból, fűszerekből kevert öntettel leborítjuk. (a szerk.)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X