Főoldal > DIÉTA > Tények a folyékony fogyasztószerekről

Tények a folyékony fogyasztószerekről

diétafogyasztószerfogyókúra
0

Írta:

TeákAmikor boldogan betesszük a kosarunkba a karcsúsodást ígérő teákat, jó, ha számolunk vele: fogyasztóhatásukat annak köszönhetik, hogy az elfogyasztott táplálékot gyorsabban átengedik a szervezetünkön. Ne szépítsünk, ez általában hasmenést jelent. Ezek a termékek gyakran tartalmaznak ginszeng-, szenna- és mályvalevél-kivonatokat, amelyek a fenti hatásról gondoskodnak. A tea az éhséget nem csökkenti, és persze nem érezzük tőle […]

0009936_2.jpg ()

Teák
Amikor boldogan betesszük a kosarunkba a karcsúsodást ígérő teákat, jó, ha számolunk vele: fogyasztóhatásukat annak köszönhetik, hogy az elfogyasztott táplálékot gyorsabban átengedik a szervezetünkön. Ne szépítsünk, ez általában hasmenést jelent. Ezek a termékek gyakran tartalmaznak ginszeng-, szenna- és mályvalevél-kivonatokat, amelyek a fenti hatásról gondoskodnak. A tea az éhséget nem csökkenti, és persze nem érezzük tőle jóllakottabbnak magunkat, az viszont tény, hogy a gyakori mellékhelyiségbe rohangálás a legtöbb embernek csökkenti az étvágyát.

Mire figyeljünk?

A természetes anyagok ellenére nem árt az óvatosság! A füvek mindenkire máshogyan hatnak, és a hatóidő is egyénenként változik. Általában hat-nyolc órával később jön el a „nagy futás” ideje, de ha valaki különösen érzékeny, vagy az előírtnál erősebbre készíti el a teát, akár már két óra múlva heves hascsikarást érezhet. Éppen ezért mindenképpen ajánlott először egy hosszú, nyugodt hétvégén kipróbálni, hogyan hat a meleg ital a szervezetünkre. Az esetleges hasi görcsök miatt gyermekeknek és várandós anyáknak tilos ilyen teákat fogyasztani!

Előnye:
Mivel felpörgeti az emésztést, egy nagyobb lakoma után érdemes bevetni, mert így a bevitt tápláléknak rövidebb ideje marad felszívódni.
Hátránya:
Hosszú távú használata nem túl egészséges, mert szinte kimossa a szervezetből az értékes ásványi anyagokat és vitaminokat.
Milyen eredmény várható?
Egy kúra alatt maximum 3-4 kilót fogyhatunk. A kúrák között többhónapos szünetet ajánlott tartani.

0009936_1.jpg ()

Turmixok
A fogyasztó turmixok többségének titka a sok rost. A finomra őrölt zabkorpa, búzakorpa nem csak az emésztést segíti, de a belekbe kerülve megduzzad, így hosszas jóllakottság-érzetet eredményez. (A reggelire tejben vagy vízben megfőzött zabkorpa, búzakorpa éppen ilyen hatásos – a turmix árának töredékéért!) A tejben elkevert por előnye, hogy vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Még hosszas fogyasztása sem idéz elő a szervezetben hiányállapotot. Nincs benne cukor, csak energiaszegény édesítőszer, nem titkolt célja, hogy kiváltsa a napi nassolnivalót.

Mire figyeljünk?
A gyártók általában azt ajánlják, hogy a turmixot reggelire vagy vacsorára fogyasszuk, így jóllakottan indul a nap, és este sem fekszünk le korgó gyomorral. Ebédre általában salátát és grillezett húst javasolnak, így garantálható a gyors hatás. Tejcukorérzékenyek fogyaszthatják rizstejjel, mandulatejjel, vagy akár gyümölcslével is, bár utóbbiban a por kevésbé jól oldódik. Előnye:
Gyorsan elkészíthető és bárhova elvihető.
Hátránya:
Általában nem olcsók ezek a turmixok, a havi adag akár 15-20 ezer forintba is kerülhet.
Milyen eredmény várható?
Három hónapig tartó fogyasztása akár tíz kilós testsúlycsökkenést eredményezhet.

A folyékony fogyasztószerekről, szirupokról és zselékről bővebben a Wellness magazin áprilisi számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X