Főoldal > DIÉTA > Top 3 étel öregedés ellen

Top 3 étel öregedés ellen

antiagingöregedésrecept
0

Írta:

Bízz magadban! Igenis fel lehet venni a kesztyűt az öregedéssel szemben, csak egy kis odafigyelés kell! Érdemes például ügyelned az étrendedre, ugyanis ha tudatosan táplálkozol, számos olyan betegségtől kímélheted meg magad, amelyek az évek múlásával kisebb-nagyobb valószínűséggel előjöttek volna! Ehhez azonban az kell, hogy rendszeresen fogyassz azokból a zöldségekből és gyümölcsökből, amelyek fiatalító, betegségmegelőző hatással […]

Bízz magadban! Igenis fel lehet venni a kesztyűt az öregedéssel szemben, csak egy kis odafigyelés kell! Érdemes például ügyelned az étrendedre, ugyanis ha tudatosan táplálkozol, számos olyan betegségtől kímélheted meg magad, amelyek az évek múlásával kisebb-nagyobb valószínűséggel előjöttek volna! Ehhez azonban az kell, hogy rendszeresen fogyassz azokból a zöldségekből és gyümölcsökből, amelyek fiatalító, betegségmegelőző hatással rendelkeznek!

Olíva
Szereted az olívabogyó ízét? Akkor csemegézz belőle minél gyakrabban, főzéshez pedig – amikor csak tudsz – használj olívaolajat! Megéri, ugyanis a mediterrán országok népe által annyira kedvelt növény és annak olaja tele van antioxidánsokkal és telítetlen zsírsavakkal, amelyek semlegesítik a szervezetben felszaporodó, és számos egészségügyi problémát okozó szabad gyököket, és nélkülözhetetlenek a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához.

Az olívaolajban lévő E-vitamin például csökkenti a szívroham kialakulásának esélyét és a koleszterinszintet. Védi az ereket a meszesedéstől és a magas vérnyomást is lejjebb viszi. Mivel az olíva A- és D-vitamint is tartalmaz, ezért napi fogyasztása védi a szemet, illetve erősíti a csontokat.

Tippünk: 
Kutatások szerint napi négy evőkanál olívaolaj szükséges ahhoz, hogy jótékony hatásait érezhessük. Felhasználhatod az olajat salátákhoz, majonézhez vagy más öntetek készítéséhez, de akár arckrémként is. Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy két teáskanál arckrémhez hozzákeversz egy teáskanál olívaolajat, majd ezzel hidratálod a bőröd!

0010705_1.jpg ()

Áfonya
Ritkán kerül az asztalodra áfonya? Pedig nincs még egy olyan gyümölcs, amely olyan erős egészségvédő hatással rendelkezne, mint ez a kékesfekete csemege. A bogyókban ugyanis rendkívül sok antocián van, amely véd a ráktól és a szív- és érrendszeri betegségektől. Számos kutatás azt bizonyította, hogy ezeken kívül segít megoldani az emlékezési problémákat, lassítja a Parkinson- és az Alzheimer-kór kialakulását.

Tippünk:
Az áfonya augusztusban érik, de lekvárt és szörpöt az év bármely szakában vásárolhatsz a gyógynövényboltokban! Keress olyat, amely minél kevesebb hozzáadott cukrot tartalmaz, és akkor a fogyókúrádnak sem ártasz!

Fokhagyma
Sokan utálják a szagát, pedig igazi egészségbomba! A fokhagyma rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszeredet, csökkenti a vér káros koleszterinszintjét, egészséges mértékben gátolja a véralvadást és megakadályozza a magas vérnyomás kialakulását. Ezért még ha jelenleg nincs is ilyen problémád, de a családodban előfordult már szív- és érrendszeri betegség, akkor érdemes minél gyakrabban belecsempészni ételeidbe a hagymát.

Tippünk: 
A magyar konyha kedvence a fokhagyma, így gyakorlatilag bármelyik hagyományos fogásba belezúzhatod a gerezdeket, de a leghatásosabb, ha nyersen eszed, például pirítósra kenve. Ám ha nem szereted az ízét, akkor vásárolhatsz fokhagymagyöngy kapszulát vagy tablettát is!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X