Főoldal > DIÉTA > Toplistás méregtelenítő zöldségek

Toplistás méregtelenítő zöldségek

méregtelenítészöldségek
0

Írta:

A gyümölcsökhöz hasonlóan a zöldségek is jótékony hatással vannak a szervezetre. A következő zöldségek zömét legjobb, ha nyersen vagy kifacsarva ivóléként fogyasztod, mert így őrzik meg leginkább értékes tápanyagaikat. Érdemes a biozöldségesek polcairól válogatnod, de ha ott nem sikerül, akkor fogyasztás előtt gondosan mosd meg a zöldféléket. HagymaA hagyma baktérium- és vírusölő hatóanyagokat tartalmaz. Remek kvercetin-forrás: […]

A gyümölcsökhöz hasonlóan a zöldségek is jótékony hatással vannak a szervezetre. A következő zöldségek zömét legjobb, ha nyersen vagy kifacsarva ivóléként fogyasztod, mert így őrzik meg leginkább értékes tápanyagaikat. Érdemes a biozöldségesek polcairól válogatnod, de ha ott nem sikerül, akkor fogyasztás előtt gondosan mosd meg a zöldféléket.

Hagyma
A hagyma baktérium- és vírusölő hatóanyagokat tartalmaz. Remek kvercetin-forrás: ez az antioxidáns csökkenti a vérnyomást és segít a rák leküzdésében.

Sárgarépa

0010647_1.jpg ()

Kiváló méregtelenítő, sok béta-karotint tartalmaz: kutatásokból kiderült, hogy ez az anyag csökkenti a rák kialakulásának kockázatát.

Káposzta
Gazdag béta-karotinban, C- és E-vitaminban, folsavban, káliumban és vasban, vírus- és baktériumölő hatóanyagokat is tartalmaz. Segíti az emésztést, tisztítja a májat, méregteleníti a gyomrot és a vékonybelet.

Szárzeller
Fontos méregtelenítő, has- és vízhajtó hatású zöldség.

Paradicsom
Sok C- és E-vitamint, béta-karotint, kalciumot, foszfort és magnéziumot tartalmaz. Remek májerősítő. 

Brokkoli
Ő a listavezető a méregtelenítő zöldségek sorában. Hatóanyagai segítenek leküzdeni a rákot, C- és B-vitamint, kalciumot, cinket, folsavat, vasat és káliumot tartalmaz.

Cékla
Tisztítja a májat, erős méregtelenítő hatású növény. Gazgad C-vitaminban és béta-karotinban, sok kalciumot és vasat tartalmaz.

Uborka
Magas víztartalmú növény, ezáltal segít a veséknek a salakanyagok kiválasztásában.

Ha még többet szeretnél megtudni a témáról, lapozd fel az Illia Kiadó Méregtelenítés c. kiskönyvét!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X