Mákos guba light Hozzávalók: • 4 evőkanál folyékony édesítőszer• 6 dkg vaj• 1 csomag élesztőpor• 5 dl tej• 2 db tojássárgája• 50 dkg teljes kiőrlésű liszt Így készül: Gyúrd össze az alapanyagokat 2 dl tejjel, majd takard le a tésztát, és tedd valamilyen langyos helyre 50 percig. Ha megkelt, formálj belőle apró golyókat és süsd meg sütőben. Ha kész, öntsd […]
Mákos guba light
Hozzávalók:
• 4 evőkanál folyékony édesítőszer
• 6 dkg vaj
• 1 csomag élesztőpor
• 5 dl tej
• 2 db tojássárgája
• 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
Így készül:
Gyúrd össze az alapanyagokat 2 dl tejjel, majd takard le a tésztát, és tedd valamilyen langyos helyre 50 percig. Ha megkelt, formálj belőle apró golyókat és süsd meg sütőben. Ha kész, öntsd rá a 3 deci édesítőszerrel ízesített forró tejet, ezt nagyjából magába is szívja a tészta. A golyócskákat szórd meg natúr őrölt mákkal, s ha nagyon édesszájú vagy, tálaláskor még meghintheted por alakú édesítőszerrel.
Paradiós-almás sajtkrém
Hozzávalók:
• 3 db paradió
• 10 dkg alma
• 5 dkg sovány sajtkrém
Elkészítés:
A sajtkrémhez az almát héjastól lereszeljük. A sovány sajtkrémmel és a durvára tört paradióval kikeverjük. Frissen fogyasztjuk. Jó étvágyat!
Zabpelyhes bonbon
Hozzávalók:
• tengeri só
• folyékony édesítőszer
• 10 dkg diabetikus csoki
• 2 db tojás
• 10 dkg vaj
• 5 dkg búzacsíra
• 25 dkg darált zabpehely
Elkészítés:
A zabpelyhet daráld össze. Keverj hozzá diót, édesítőt, tengeri sót, kevés vajat, tojást. A kapott masszát dolgozd jól össze, formázz kis golyókat belőle, és enyhén kivajazott tepsiben süsd 150 fokon 15 percig. Ha az alja aranysárgára sült, vedd ki és hagyd hűlni. Ha szeretsz szép dolgokkal babrálni, olvaszd fel a diabetikus csokit vízfürdőben vagy fondüben, s ebből csorgasd kis csíkokat a bonbonok tetejére. Az olvadt csokit habzsákban vagy egy sarkán kivágott zacskóban könnyen tudod formázni.