Főoldal > DIÉTA > Fogyni akarsz? Praktikák Oroszlán Szonjától

Fogyni akarsz? Praktikák Oroszlán Szonjától

diétafogyókúrakarsúcságoroszlán szonjasztár
0

Írta:

Limonádét rendel, szigorúan édesítővel. Majd nevetve hozzáteszi, az meg rákkeltő. Végül meggondolja magát, és nem teszi bele a frissítőjébe. Ennyire odafigyelsz arra, mit eszel és iszol? Abszolút, de a mostani döntésemet az indokolja, hogy nem igazán szeretem az édeset. Óriási szerencsém van emiatt. Egyre tudatosabbá is válok, ami nálam nem azt jelenti, hogy az alapján […]

Limonádét rendel, szigorúan édesítővel. Majd nevetve hozzáteszi, az meg rákkeltő. Végül meggondolja magát, és nem teszi bele a frissítőjébe.

Ennyire odafigyelsz arra, mit eszel és iszol?

Abszolút, de a mostani döntésemet az indokolja, hogy nem igazán szeretem az édeset. Óriási szerencsém van emiatt. Egyre tudatosabbá is válok, ami nálam nem azt jelenti, hogy az alapján válogatom össze az ételeket, hogy mi hizlal, és mi nem. Sokkal jobban érdekel, melyik étel milyen hatással van a szervezetemre és az egészségemre. Hiszen azzá leszel, amit eszel. Saját bőrömön tapasztaltam, hogy jobb érzés megenni egy salátát, mint például egy csülkös bablevest. Több évtizedig élünk a testünkben, nem mindegy, hogyan bánunk vele.

Most kicsit lefogytál. Ez is tudatos döntés volt?

Szándékosan fogytam, de nem ügyelek kínosan a súlyomra. Az aktuális alakom általában összefüggésben van a munkával is. Most kezdem a Valami Amerika második részének forgatását, amelyben a karakterem, Timi maximalista önmagával szemben. Ezért színésznőként az a feladatom, hogy én is kihozzam magamból a maximumot. Nemrég olvastam egy cikket, amelyben Uma Thurman azt nyilatkozta, hogy amikor nem forgat, szereti elengedni magát. Én is így vagyok ezzel. A pihenési időszakban előfordul, hogy felugrik pár kiló, de például a premierek előtt egy héttel rendre lesoványodom. Mert amikor nem dolgozom, szabadabbnak érzem magam, nincs szigorú diéta, és kevesebbet is mozgok. Csak kétszer megyek futni egy héten, nem négyszer. És ez meglátszik rajtam.

0011955_1.jpg ()

Rendszeresen futsz?

A futás viszonylag új dolog, mostanában lett része az életemnek. Emellett régi kedvencemet, a Bikram jógát sem hanyagolom el. Így tartom formában magam, no meg rengeteg alvással. Az alvás regenerál a legjobban. De nem csak azért szakítok rendszeresen időt az edzésre, mert formálódni szeretnék, hanem azért is, mert jót tesz a kedélyállapotomnak. Jó érzés sportolás után fáradtan lerogyni a fotelbe.

Biztosan veled is előfordul, hogy minden erőfeszítésed ellenére nem érzed jól magad a bőrödben.

Időnként mindenki érez elégedetlenséget. Én ilyenkor azzal nyugtatom magam, hogy másnap majd jobb lesz. Elmegyek sportolni, vagy a barátaimmal szervezek közös programot. Nem vagyok otthon kesergő típus.

Milyen praktikákat vetettél be a fogyás kedvéért?

Végigcsináltam egy tíznapos léböjtöt, ekkor semmit nem ettem, csak ittam. Nem mondom, hogy az első három nap nem küzdelmes, azon túl kell jutni valahogy. Azután ahogy távoztak a méreganyagok a szervezetemből, egyre jobban viseltem. Egyébként félévente tartok tisztítókúrát, ez független a szerepeimtől, a munkáimtól. Ezzel is igyekszem támogatni a szervezetem optimális működését.

Közéleti szerepvállalásaid is jórészt az egészséggel függnek össze…

Sosem vállalnék el olyan felkérést, amellyel nem tudok azonosulni. A mellrák ellen harcoló Összefogás egyik arca vagyok, ez számomra nagyon fontos küldetés. Emellett a Bátor Tábor Alapítvány munkáját is segítem. Múltkoriban megkerestek egy gyógyszeripari cégtől, hogy legyek a reklámarcuk. Annyi lett volna a feladatom, hogy elmondjam: ha fáj valamid, vedd be ezt és ezt a gyógyszert! Nemet mondtam, hiszen ezzel egyáltalán nem értek egyet. Azt vallom, a gyógyszerek csak nagyon indokolt esetben jelenthetnek megoldást, feleslegesen nem érdemes a szervezetünket terhelni velük.

A Valami Amerika második részét sokan várják. Mennyit árulhatsz el a folytatásról?

Sokat még nem mesélhetek, de garantáltan színes-szagos-zenés-táncos történettel találkozhatnak majd a nézők.

Mindig szélsőséges karaktereket játszol…

Milyen jó, hiszen így nem unatkozom! Sajnos, és hangsúlyozom, hogy sajnos, ez el fog múlni, ha idősebb leszek. Nagyon élvezetes műfajnak tartom a vígjátékot. Szomorú, hogy míg a közönség nem tesz ilyet, a hazai sajtó nagyobb része beskatulyáz. Én nem érzem úgy, hogy a hasonló szerepek skatulyába zárnának, másrészt megtisztelőnek tartom, hogy azért hívnak egy adott karakterre, mert tudják, abban én leszek a legjobb. És imádom a színházat is. Szabadúszó vagyok, hamarosan lesz két premierem is, prózai darabokban játszom majd. Nagyon várom őket.

Nehéz a naptáradban helyet találni. Sosem fáradsz el?

Rengeteget dolgozom, de ez éltet. Nagyon szeretem, sőt, ezt szeretem a legjobban. A munka számomra szerelem, hiszen a színészet olyan játék, amit nem is lehet másként, csakis szerelemmel csinálni.

Apropó szerelem: a magánéletedről semmit nem hallani…

Ha szeretnél még többet megtudni Oroszlán Szonjáról, lapozd fel a Wellness magazin júliusi számát!

Évente két tisztítókúra
Szonja tisztában van vele, hogy szervezetünk egészséges működését rendszeresen segíteni, támogatni kell. „Tíznapos tisztítókúráim során nem eszem szilárd táplálékot, csak folyadékot iszom. Ez lehet ásványvíz, gyógytea vagy gyümölcs- és zöldséglé, melyet magam facsarok. A kúra után mindig sokkal frissebbnek, energikusabbnak érzem magam.”


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X