Főoldal > DIÉTA > Rákmegelőzés és fogyókúra egyben – cseresznyével

Rákmegelőzés és fogyókúra egyben – cseresznyével

cseresznyedaganatfogyókúrarák
0

Írta:

A cseresznyét leginkább azért szeretjük, mert finom, lédús, sok benne a vitamin és pillanatok alatt csillapíthatjuk vele édesség iránti sóvárgásunkat. A rák elleni kutatásokban résztvevő amerikai szakemberek sem hagyták figyelmen kívül ezt az értékes tápanyagokban gazdag gyümölcsöt. Kutatásaik alapján kiderül, hogy miért lehet hatásos a cseresznye a rák elleni küzdelemben.  Az alkotóelemek titkaA cseresznyében három olyan anyagot mutattak ki a kutatók, amelyek […]

A cseresznyét leginkább azért szeretjük, mert finom, lédús, sok benne a vitamin és pillanatok alatt csillapíthatjuk vele édesség iránti sóvárgásunkat. A rák elleni kutatásokban résztvevő amerikai szakemberek sem hagyták figyelmen kívül ezt az értékes tápanyagokban gazdag gyümölcsöt. Kutatásaik alapján kiderül, hogy miért lehet hatásos a cseresznye a rák elleni küzdelemben. 

Az alkotóelemek titka
A cseresznyében három olyan anyagot mutattak ki a kutatók, amelyek hatásosak lehetnek a rákkal szemben: ez a csersav, a perilil-alkohol és a quercetin

  • A csersavval végzett kísérletekből kiderült, hogy ez az anyag laboratóriumi körülmények között megöli a rákos sejteket, míg a normál sejtekre semmilyen hatással nincs. Ezen kívül a csersavnak jelentős vírus- és baktériumölő hatás is van.
  • A perilil-alkohol és anyagcseretermékei megakadályozhatják a daganatok növekedését.
  • A quercetin jó rák elleni hatóanyag és jelentős gyulladásgátló hatása is van. Étrendkiegészítőként alkalmazva, kezelhető vele az allergia és az asztma is.

0012028_1.jpg ()

 

Cseresznyelével a gyulladások ellen
Ne csak az érett gyümölcs szerepeljen az étrendedben. Rendszeresen kortyolgass cseresznyelevet is! A benne lévő antocianin nevű anyag segít a szervezetednek legyőzni a gyulladásokat, csökkenti a bélrák, szívroham kialakuásának kockázatát, és a vér húgysavtartalmát, amely a köszvényes fájdalom kiváltója is lehet.

Tudtad?

  • A népi gyógyászat a cseresznye magját is felhasználta: zacskóba varrva  és átmelegítve tompítja a gyomor- és fülfájást a problémás testrészre helyezve.

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X