Főoldal > DIÉTA > Durva hibák a fogyókúrában

Durva hibák a fogyókúrában

diétaelhízásfogyókúrakalória
0

Írta:

1. hiba – Egy héten többször is méred magad a mérlegenMegoldás: Egy héten elég egyszer mérned magad. A súlyod – egészséges fogyási módszerrek és ütemmel – egy hét alatt úgysem változik drasztikusan. Ne dőlj be a heti több kilónyi fogyással kecsegtető módszereknek – ne feledd: az egészslges fogyási ütem heti 0,5-1 kg lehet! 2. hiba […]

1. hiba – Egy héten többször is méred magad a mérlegen
Megoldás:
Egy héten elég egyszer mérned magad. A súlyod – egészséges fogyási módszerrek és ütemmel – egy hét alatt úgysem változik drasztikusan. Ne dőlj be a heti több kilónyi fogyással kecsegtető módszereknek – ne feledd: az egészslges fogyási ütem heti 0,5-1 kg lehet!

0013418_1.jpg ()

2. hiba – Nem iszol elegendő vizet
Megoldás:
A víz eltelíti a gyomrot és hidratálja a szervezeted. A fogyókúra során naponta 2-2,5 liternyi friss vizet fogyassz. Ha ásványvizet iszol, váltogasd a márkákat, és ne mondj le a csapvízről sem!

3. hiba – Cukrozott italokat iszol: édes gyümölcsleveket, cukrozott kávét, kakaót és szénsavas üdítőket választasz a tiszta csap- vagy ásványvíz helyett.
Megoldás:
Ha unod a sima víz ízét, dobd fel frissen facsart citromlével, egy kis mentával, vagy önts a vízhez 100%-os almalevet!

4. hiba Kész vagy félkész ételeket veszel a frissek helyett
Megoldás:
Ha lehet, mondj le a kész- és félkész ételekről! Ezek legtöbbször igen magas kalóriaértékkel bírnak és kevés bennük a szervezet számára értékes tápanyag. Ha nincs időd főzni, válaszd az ebéded olyan helyről, ahol frissen, zöldségekben, gyümölcsökben gazdagon főznek.

5. hiba - A zöldségeket és gyümölcsöket túlfőzöd, ezzel elmulasztod élvezni ezek jótékony hatását
Megoldás:
A zöldségeket, gyümölcsöket frissen fogyaszd! Délután rágcsálj szeletelt sárgarépát, friss idénygyümölcsöt. Ha ebédet készítesz, a zöldségeket csak párold, rövid időre dobd bele a forró vízbe!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X