Főoldal > DIÉTA > Lúgosíts citrommal!

Lúgosíts citrommal!

citromfogyókúralúgosítássavas
0

Írta:

Tested sav-bázis egyensúlyaTestünk különböző részeiben a kémhatás eltérő, de egy adott sejtben és folyadéktérben ez csak meghatározott tól-ig értékek között változhat testünk károsodása nélkül. A vér normális pH értéke 7,38-7,42 között van, amit a különböző hatások könnyen az elviselhető szintek fölé vagy alá vihetnének. Szerencsére ezt szervezetünk úgynevezett puffer-rendszereken keresztül meg tudja akadályozni, ezért mérgezések […]

Tested sav-bázis egyensúlya
Testünk különböző részeiben a kémhatás eltérő, de egy adott sejtben és folyadéktérben ez csak meghatározott tól-ig értékek között változhat testünk károsodása nélkül. A vér normális pH értéke 7,38-7,42 között van, amit a különböző hatások könnyen az elviselhető szintek fölé vagy alá vihetnének. Szerencsére ezt szervezetünk úgynevezett puffer-rendszereken keresztül meg tudja akadályozni, ezért mérgezések kivételével közvetlen veszély nem fenyeget minket.
Az elfogyasztott étel összetevői a testben és a vesében mint savképző/savasító vagy bázisképző/alkalizáló összetevők jelennek meg, ezek arányának kiszámításával kiderülhet, milyen irányba mozdítjuk el szervezetünk egyensúlyát.

Az elsavasodás tünetei lehetnek

  • fáradtságérzet
  • székrekedés
  • fejfájás
  • ingerlékenység

Lúgosíts citrommal!

- A citrom – bár savanyú az íze – a szervezetet lúgosítja, segít a sav-bázis egyensúly fenntartásában
– Fogyasztása reggel, éhgyomorra javasolt: 2 dl langyos vízbe facsard bele egy citrom levét, majd a nap során minden étkezés előtt legalább fél órával kortyolj el egy ugyanilyen “koktélt”!
– Ez a gyümölcs erősíti az immunrendszert, feloldja a feleslegesen bekerült ásványi sókat.
– Magas C-vitamin tartalmánál fogva a megfázás, nátha megelőzésében is segít.

Képek forrása: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X