Főoldal > DIÉTA > A pasid és a teste

A pasid és a teste

diétaelhízásfogyókúrakalóriapasi
0

Írta:

Fogyókúra, diéta? Ezeket a szavakat egy férfi még akkor sem hallja szívesen, ha a barátnőjével kapcsolatban kerülnek szóba – mert hiába várják el a nőktől, hogy csinosak legyenek, a karcsúsághoz vezető út általában nem nagyon érdekli őket.Vajon mi a helyzet akkor, ha egy férfinak kell a túlsúllyal megküzdenie? Íme néhány tipp, hogy a pasik számára […]

Fogyókúra, diéta? Ezeket a szavakat egy férfi még akkor sem hallja szívesen, ha a barátnőjével kapcsolatban kerülnek szóba – mert hiába várják el a nőktől, hogy csinosak legyenek, a karcsúsághoz vezető út általában nem nagyon érdekli őket.
Vajon mi a helyzet akkor, ha egy férfinak kell a túlsúllyal megküzdenie? Íme néhány tipp, hogy a pasik számára se legyen rémálom a fogyókúra!

0014630_1.jpg ()

Édes kis mackóm?”

Amíg a nőknek szinte bármelyik testrészén felhalmozódhat a felesleg, addig a férfiak leginkább csak a hasukra híznak. Egy kis pocak azonban inkább szexisnek, mint visszataszítónak tűnik, így a teremtés koronáinak sokáig eszébe sem jut, hogy a „tekintélyükből” valamicskét lefaragjanak.
Pedig a férfipocak egy idő után nemcsak csúnya és kényelmetlen, de veszélyes is lehet – a szív- és érrendszeri megbetegedések ugyanis azokat fenyegetik a legjobban, akiknél a súlyfelesleg derék tájon halmozódik fel. Ne várd meg, amíg a kedvesed akkora pocakot ereszt, amíg már a cipőjét sem tudja befűzni – próbáld őt minél hamarabb rávenni a mozgásra, és beszéld rá arra is, hogy egészségesebben étkezzen!

Fogyókúra férfimódra

A férfiak szervezetében több az izom, és kevesebb a testzsír, mint a nőkében, éppen ezért a napi kalóriaszükségletük magasabb is a miénknél – ez az érték életmódtól és az egyéni szükségletektől függően 2500-3000 kcal között mozog. Arra oda kell figyelni, hogy a bevitt energia mennyisége még egy szigorú diéta esetén se legyen 2000 kalóriánál kevesebb, tápanyagmegvonással ugyanis az izomtömeg, és nem a zsír mennyisége csökken majd.  
Persze a pasik egyáltalán nem díjazzák, ha szigorú szabályok és diétás étrend szerint kell étkezniük. Nem szívesen mondanak le a kedvenc ételeikről és a megszokott nasijaikról sem, amiknek többsége természetesen egyáltalán nem tekinthető egészségesnek.

A pasik nagy része könnyebben rávehető a mozgásra – ha egy kicsit változtatni akarnak a külsejükön, akkor általában a súlyzós edzéseket, vagy a futást és a biciklizést választják. A férfiak számára heti négy edzés javasolt – a legjobb eredményt akkor érhetik el, ha két súlyzós edzést két kardióval kombinálnak.

Három tipp a férfibarát diétához

  • Kedvesed nehezen mondd le a csirkepörköltről és a rántott karajról? Akkor se legyen minden vasárnap ez a menü, ha szeretnél a párod kedvében járni! A zsíros húsokat helyettesítsd natúr csirke- vagy pulykasülttel, köretként pedig rizst és zöldségféléket tálalj! Ha mindehhez egy egészséges és finom mártást is készítesz, akkor a párod sem kifogásolhatja, hogy „nem csúszik” eléggé az étel…
  • A családi ebédeken tényleg nagyon nehéz anyuka legjobb süteményeinek ellenállni. Kedvesednek meg kell értetnie a családjával, hogy a diéta fontos a számára, és hogy csak az ő helyzetét nehezítik, ha folyton kísértésbe viszik. Kérjétek meg a rokonokat, hogy a krémes-habos sütemények helyett inkább gyümölcssalátával kedvesedjenek nektek – persze kizárólag cukor és tejszínhab nélkül!
  • A szokásos sörözés a munkatársakkal hét közben, egy kis összeröffenés a régi haverokkal pénteken, és néhány pohár finom bor egy romantikus szombat estén veled kettesben… Még ha számon is tartja a párod, hogy éppen hányadik pohár italnál tart, azt biztosan a túlzott szénhidrátbeviteltől való félelmében teszi. Pedig az alkohol hihetetlenül sok felesleges kalóriát tartalmaz, ráadásul ilyenkor nagyobb az esélye annak is, hogy a párod az éjszaka közepén csábul el egy-egy hamburgerre vagy pizzára. Nincs mese, a diéta ideje alatt csökkenteni kell a bulik számát – vagy a kedvesednek kell megtanulnia alkohol nélkül is jól érezni magát.

Képek forrása: Profimédia 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X